Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:186890
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.09.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
  SIENA PAŠAIZDEGŠANĀS NORISE    4
  no vēstures    4
  siena sakaršana    5
  siena pašaizdegšanās    6
  KĀ IZVAIRĪTIES    7
  SIENA SAGATAVOŠANA    9
  KĀ NOVĒRST    11
  SECINĀJUMI    12
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    13
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Siens, kas novākšanas brīdī bijis pārāk mitrs, uzglabāšanā iet konservēšanās procesu (tautā sauktu par svīšanu). Dzīvu augu audu elpošana apvienojumā ar baktēriju un pelējuma aktivitāti, palielina siltumu siena masā. Augu elpošana pārvērš augu cukurus ūdenī un ogļskābajā gāzē, palielina kokšķiedru frakciju NDF un ADF un samazina neto enerģijas saturu sienā, kā rezultātā siena masa turpina karst un temperatūra tikai kāpj.
Ja siens uzkarst līdz 38° C (100° F) vai vairāk, sākas brūnēšanas reakcija (saukta arī par karamelizāciju). Šajā reakcijā olbaltumvielas un aminoskābes, apvienojumā ar augu cukuriem, veido brūnu polimēru. Ja nav nodrošināts mitruma un siltuma zudums, sākas siena masas svīšana un tā izplatās līdz ar strauji kāpjošo temperatūru.
Vietai, kur slapjais un sausais siens saskaras ir nepieciešamais siltums, mitrums un siltumizolācija, lai notiktu uzliesmošana. Ja siena masa ap karsto punktu ir pietiekami liela, lai novērstu siltuma zudumus, un mitrā gaisa infiltrācija ir lēna, notiek siena pašaizdegšanās.
No šiem procesiem ir iespējams izvairīties, precīzi veicot siena pļaušanu un sagatavošanu uzglabāšanai, kā arī sekojot līdzi, tajā notiekošajiem procesiem, veicot temperatūras mērījumus, pirmās divas nedēļas pēc tā noglabāšanas. Bet, ja pašsakarse jau ir sākusies, to ir arī iespējams novērst, veicot vēdināšanas un dzesēšanas pasākumus.
Darba rezultātā esmu iepazinusi un izpratusi dabā notiekošos procesus, kas saistīti ar siena pašaizdegšanos, sapratusi to cēloņus, norisi un apzinājusies sekas. Esmu konsultējusies ar vairākiem lauksaimniekiem savā reģionā, meklējot labākos problēmas novēršanas ceļus un arī dalījusies ar viņiem savā jauniegūtajā informācijā. Šis darbs ir licis man paraudzīties nopietnāk uz lauksaimniecības nozarē pastāvošajām problēmām, esmu izpratusi katras darbības nozīmīgumu, siena vākšanas un sagatavošanas procesā, kas arī, manuprāt, ir lielākais ieguvums. Es ticu, ka, informējot lauksaimniekus, sekojot manis atrastajiem norādījumiem un tos pildot, ir iespējams ne tikai mazināt siena pašaizdegšanās problēmu, bet arī to izskaust.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties