Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:565546
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
  TIEŠLAIKA SISTĒMA (JUST IN TIME)    4
  SECINĀJUMI    10
  LITERATŪRA    11
Darba fragmentsAizvērt

Šodien, straujai un dinamiskai biznesa attīstībai ir svarīga katra minūte. Pareizi plānot sava uzņēmuma darbības procesa realizēšanas etapus nozīmē veiksmīgi, produktīvi un efektīvi strādāt ar labiem darba rezultātiem. Bet lai pareizi izveidotu darbības plānu ir nepieciešams zināt efektīvas metodes. Tieši šādas metodes, kuras var būt optimāli piemērojami visās ražošanas, sagādes un sadales procesa stadijās, mēs varam atrast loģistikā.
Loģistika ir ekonomikas disciplīna par preču apgrozījumu, transporta un noliktavu saimniecības loģisku vadīšanas sistēmu. Loģistika šajā nozīmē var būt makroekonomiskais un mikroekonomiskais līmenis. Makroekonomiskais līmenis ir preču plūsmu organizēšana tautsaimniecības mērogā, bet mikroekonomiskais – uzņēmuma iekšējo kravas plūsmu racionālā vadīšana: transporta, ekspedīcijas, uzglabāšanas, iesaiņošanas, kraušanas darbu veikšana visās ražojumu izgatavošanas vai pakalpojumu veikšanas stadijās (resursu apgādē, ražošanā un pārdošanā). Loģistikas uzdevums ir visus šos procesus savstarpēji saistīt, un tāpēc ir nepieciešama labi izveidota informācijas sistēma.1
Savā darbā es izskatīju loģistikas sistēmas Just in Time aspektus, kuri ir nepieciešami izstrādājot materiālas plūsmas iziešanas stratēģiju, ražošanas, sadales un transporta sistēmu veidus, piegādes sistēmas vadīšanu un transporta servisa apkalpošanu.
Tātad, ka jau noskaidrojām loģistika ir zinātne par transportēšanas, noliktavas izmantošanas un citām materiālām un nemateriālo operāciju plānošanu, kontroli, un vadīšanu. Šīs operācijas realizē materiālu un izejvielu nogādes procesā līdz uzņēmumam, izejvielu un pusfabrikātu iekšējas ražošanas apstrādes, gatavas produkcijas nogādei līdz patērētājam saskaņā ar pēdēja interesēm un prasībām, kā arī attiecīgas informācijas nodošanai, glabāšanai un apstrādei. Tātad, noskaidrojot kas ir loģistika un ar ko tā nodarbojas, mēs redzam, ka viena no loģistikas funkcionālām nozarēm ir produkcijas transportēšana. Citādi sakot, patērētājam ir nepieciešamas kvalitatīvas preces nepieciešamajā daudzumā, vajadzīgajā vietā un vajadzīgajā laikā un kas ir piegādāts ar minimālajām izmaksām. Visi minētie momenti norāda uz loģistikas sistēmas „Just In Time” - tiešlaika sistēmas kritērija svarīgumu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1214603
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties