Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:451742
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    4
2.  Aprēķini tabulās    5
3.  Formulu veidošanas pamati    5
4.  Funkciju ievads    6
5.  Loģiskās funkcijas    7
6.  Funkcija IF    7
7.  Salīdzinājuma formulu izmantošana    13
8.  Loģiskās funkcijas AND, OR, NOT    14
9.  Kļūdu paziņojumi    20
  Secinājums    25
  Izmantotā literatūra    26
Darba fragmentsAizvērt

Excel sniedz visplašākās iespējas aprēķinu veikšanai. Lietotājs pats var sastādīt aprēķinu formulas, kā arī izmantot jau gatavās, Excel programmā iebūvētās funkcijas.
Viena no Excel programmas vērtībām ir tajā iebūvētās funkcijas, kuru skaits pārsniedz divus simtus. Funkcijas pieejamas, rīkjoslā nospiežot Paste Function pogu. unkcijas tiek ievadītas tāpat kā citi dati, bet vajadzētu ievērot dažus noteikumus.
Strādājot ar loģiskajām funkcijām, būs jāsastopas ar tā sauktajām izteikuma patiesuma vērtībām, vai kāds izteikums dotajiem datiem ir patiess vai aplams, un, atkarībā no izteikuma patiesuma vērtības, jāizvēlas viens vai otrs rezultāts. Piemēram, izteikums A1 <100 ir patiess, ja šūnā A1 ir 90, bet aplams, ja šūnā A1 ir 110. Ja nepieciešams konstruēt sarežģītākus izteikumus, tad var izmantot loģiskās funkcijas NOT, AND un OR.
Veidojot formulas un lietojot funkcijas, var gadīties sintakses un argumentu neatbilstība, kā arī citas kļūdas. Excel ziņo par kļūdu., atverot brīdinājuma logu vai liekot kļūdas paziņojumu tieši šūnā. Ja, ievadot formulu, ir pieļauta sintakses kļūdas, tad, apstiprinot šūnas saturu, Excel atver brīdinājumu logu. Visi tādi logi palīdz saprast kur un kāda ir kļūda, un kā šo kļūdu izlabot.
MS Excel kā elektronisko tabulu datorprogramma piedāvā plašas iespējas veikt dažādāko aprēķinus ar tabulas elementiem, kuru skaits sasniedz vairākus simtus, sākot no statistikas un matemātikas līdz pat finansu funkcijām. MS Excel iebūvētās funkcijas atvieglo darbu, kad aprēķinos viena tipa darbība ir jāpielieto vairākkārt, piemēram, nepieciešams iegūt desmit skaitļu summu vai arī aprēķina formula ir vispārzināma, piemēram, aritmētiskais vidējais.
Lietotājs pats var sastādīt dažādas aprēķinu izteiksmes jeb formulas vai arī izmantot MS Excel iebūvētās funkcijas.

Formulu veidošanas pamati
Pēc būtības tās ir jau iepriekš noteiktas formulas ar specifisku pieraksta veidu jeb sintaksi. Funkcijas pieraksts kā jebkuras citas formulas pieraksts sākas ar vienādības zīmi =. Tālāk seko funkcijas nosaukums, piemēram, SUM. Iekavās ( ) atrodas funkcijas argumenti jeb vērtības, no kurām tiek veikts funkcijas aprēķins. Funkcijas argumentu atdalīšanai tiek lietots komats. Parasti kā funkcijas argumentus MS Excel izmanto:
Skaitliskas vērtības, formulas, citas funkcijas (number, value);
Tekstu (text);
Šūnu adreses (reference);
Masīvus (array);
Loģiskus nosacījumus (logical).…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties