Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:915475
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

SIA Latvijas Mobilais Telefons (LMT) ir viens no telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējiem Latvijā. Tas ir viens no veiksmīgākajiem uzņēmumiem, kurā ir ļoti liela daļa pašmāju kapitāla un šis ir viens no vecākajiem un stabilākajiem uzņēmumiem, kura peļņa, tāpat kā neto apgrozījums, katru gadu palielinās.
Pēdējos gados LMT neto rentabilitāte un pašu kapitāla atdeve ir sasniegusi pārsteidzoši augstus rezultātus un turpina augt.
LMT ir kļuvis par līderi pelnošāko uzņēmumu sarakstā un tuvākajā laikā šo vietu neatstās, jo salīdzinoši ar otrās vietas ieguvēju LMT pārsvars ir ļoti liels.

Metodika

Darbā tika izmantota loģiski konstruktīvā metode; datu grupēšanas metode tikai izmatota, lai sakārtotu tabulu; datu analīzes metode tika izmantota, lai skaidrotu tabulas, kura arī ir grafiskā metode.
Balss sakaru pakalpojumi Latvijā pēdējos gados ieņem nozīmīgu vietu valsts ekonomikā. Salīdzinoši šī ir pati augošākā un spēcīgākā nozare. Pēdējo divu gadu laikā tieši mobilie sakari ir iespiedušies tirgū ar savu agresīvo reklāmu un mārketinga kampaņām.
1. attēlā parādīta tirgus daļa, kādu uzņēmumi ieņem 2002. gadā un 2004. gadā. Kā var redzēt, tad salīdzinoši ļoti ir augusi mobilo sakaru pakalpojumu sniedzēju tirgus daļa. 2002. gadā Lattelekom ieņem pirmo vietu ar 41,7%, bet mobilie sakaru operatori kopumā sastāda tikai 55,6%.
Pēdējos gados mobilo sakaru operatori, it īpaši LMT, ir sākuši plašas akcijas, lai piesaistītu klientus. Šīs akcijas pārsvarā balstītas uz klientu piesaistīšanu ar subsidētiem telefoniem. Kā var novērot, tad mobilo skaru operatoru klientu skaits ir būtiski palielinājies, savukārt fiksētos telefonus vairs tik daudz neizmanto. Tas ir saistīts arī ar to, ka Lattelekom nespēj nodrošināt jaunus pakalpojumus, kas piesaistītu klientus, kā arī ar tarifu neelastīgumu. Piemēram, LMT piedāvā abonentiem atlaides, kuras var iegūt, ja ir kompānijas klients vismaz vienu gadu.
Cenu politikas ziņā arī mobilo sakaru operatori gājuši soli uz priekšu un cenas tiek jūtami pazeminātas pēdējo gadu laikā. Tas saistīts ar pieaugošos tirgus daļu, kas tieši ietekmē apgrozījumu un peļņu. Ja nozarē ienāktu vēl kāds pakalpojumu piedāvātājs, tad cenas varētu vēl pazemināties un fiksēto pakalpojumu sniedzējam Lattelekom vajadzētu pārskatīt savas cenas un pakalpojumu klāstu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties