Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:911820
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.07.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Līzings, tā vēsture un attīstības tendences Latvijā    5
2.  Kreditēšanas tirgus analīze    19
  Secinājumi un priekšlikumi    41
  Literatūras saraksts    45
Darba fragmentsAizvērt

Pēdējo gadu laikā Baltijas valstīs ir vērojama ekonomiskā izaugsme. Latvijā ekonomiskā izaugsme ir saistīta ar kreditēšanas apjoma pieaugumu.
Neraugoties uz iekšējiem un ārējiem satricinājumiem 90. gados, banku sektora darbības pēdējo gadu pozitīvie rādītāji liecina par stabilitāti un spēju elastīgi pielāgoties jauniem apstākļiem. Sabiedrības uzticēšanās pieaugumu banku sektoram atspoguļo straujais noguldījumu kāpums un banku aktīvu izaugsme.
Pašlaik turpinās pārejas tipa ekonomiskais process, un bankas tā ietvaros cenšas piedāvāt visus iespējamos pakalpojumus, arī līzingu. Bankas grib būt universālas. Pašlaik galvenā problēma bankās ir sekojoša, ka daži pakalpojumi tiek labi piedāvāti un tiem ir liels pieprasījums, bet citiem - otrādi. Komerckredīti, industriālie kredīti un hipotekārie kredīti ir dominējošie kredītu veidi iekšzemes tirgū. Jau ilgāko laiku uzņēmumu apgrozāmo un pamatlīdzekļu finansēšanai izmantotie komerckredīti un industriālie kredīti kopā veido vairāk nekā 60 % no izsniegto kredītu kopapjoma. Bet kā zināms, apgrozāmo līdzekļu daudzums ne tikai atsevišķā uzņēmumā, bet visā tautsaimniecībā regulē ražošanas un pakalpojumu apjomus. Kredīts kalpo apgrozāmā kapitāla un apgrozības kapitāla palielināšanai. Kredīts apgrozāmo līdzekļu papildināšanai uzņēmumā nepieciešams, ja līdzekļu pagaidu iesaldēšana vai rados nepieciešamība paplašināt preču asortimentu.
Lai gan kopējais līzinga darījumu portfelis bankas sistēmā strauji un ievērojami, pieaug, dažām bankām šajā jomā ir liela pieredze un izveidojošās iestrādes, bet citas ir uzmanīgākas.
Ņemot vērā, ka kreditēšanas apjomi pieaug ātri, un ka kredītportfeļa struktūru veido dažādi kredītu veidi, autore uzskata, ka pašlaik, attīstoties līzinga kreditēšanas apjomam, sevišķi aktuāli ir noteikt līzinga kreditēšanas īpatsvaru kopējā kredītportfelī.
Pamatojoties uz iepriekš izvirzīto problēmas aktualitāti, autore izvēlējusies sekojošo darba tematu ” Līzings un tā veidi”.
Kā ir zināms, līzings ir viens no kreditēšanas veidiem, tāpēc par pētījuma objektu tiek uzskatīta kreditēšana Latvijā, bet par pētījuma priekšmetu - :
Līzings un tā veidi
Līzinga attīstība Latvijā
Izejot no izvirzītas problēmas aktualitātes, un, ņemot vērā kreditēšanas portfeļa attīstības tendences, tiek noteikts darba mērķis.
Darba mērķis: Analizējot kreditēšanas attīstību Latvijā, noteikt līzinga attīstības tendences un līzinga daļas īpatsvaru banku kreditēšanas portfelī.
Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, tiek noteikti sekojoši darba uzdevumi:
Iepazīties ar līzinga vēsturisko attīstību Latvijā;
Noskaidrot līzinga veidus;
Izpētīt kādi ir nosacījumi, lai saņemtu līzingu;
Izvērtēt līzinga attīstības tendences Latvijā kopš 1990. gada Latvijā, izmantojot LLDA un komercbanku publicētos datus;
Apkopot iegūto informāciju, izdarīt secinājumus;
Lai realizētu mērķi darbā kā pētīšanas metode tiek izmantota dokumentu analīze. Analizēti tiks LR likums ” Kredītiestāžu likums” un Latvijas Līzinga dēvēju un komercbanku publicētie dati. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties