Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:608774
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.11.1999.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
  LĪZINGA VĒSTURE    6
  LĪZINGA KLASIFIKĀCIJA PĒC VEIDIEM    9
A)  FINANSU LĪZINGS    9
B)  OPERATĪVAIS LĪZINGS    10
  LĪZINGA DARĪJUMU BUTĪBA UN LĪZINGA ĪPATNĪBAS    12
  LĪZINGA TIESISKAIS NODROŠINĀJUMS    15
  TIRGUS SITUĀCIJA    17
  NĀKOTNES PERSPEKTĪVAS    19
  LĪZINGA NOFORMĒŠANA    21
A)  LĪZINGA NOFORMĒŠANAS NEPIECIEŠAMIE DOKUMENTI    21
B)  PROCENTU APRĒĶINĀŠANA    22
C)  GADA SADĀRDZINĀJUMS    23
  PIELIKUMS    25
  IZMANTOTA LITERATŪRA    26
Darba fragmentsAizvērt

Latvijā līzings kā finansu pakalpojums plaši pazīstams nu jau aptuveni trīs gadus. Domājams, ka lielai daļai sabiedrības patlaban ir izveidojies priekšstats par to, kas īsti slēpjas zem šā angliskā terrnina, proti, nomas.
Vēl aizvien pastāv viedoklis, ka latviešiem ir psiholoģiskas problēmas ar "dzīvi uz parāda", tādēļ izškiršanās par līzinga vai kredīta izmantošanu var būt apgrūtināta. Tomēr nekas neliecina par labu šādu uzskatu aizstāvjiem. Rūpīga savu ieņēmumu stāvokļa apzināšana un izvērtēšana vēl nenozīmē psiholoģisku nepilnvērtību. Kā jau minēts, līzings gūst aizvien plašāku popularitāti, un pie normāliem valsts ekonomiskās attīstības tempiem šāds process turpināsies.
Ar katru gadu Latvijā pieaug interese par līzinga operācijām, turklāt ļoti strauji. Ar līzinga starpniecību tiek iegādātas ēkas, būves, transportlīdzekļi, datori, sadzīves tehnika u.t.t. Līzinga darījumi kļūst arvien populārāki, nesot ienākumus līzinga devējiem un nodrošinot līzinga saņēmējus ar nepieciešamo mantu sava biznesa veikšanai vai sadzīves problēmu atrisināšanai.
Taču joprojām lielākā daļa klientu ir juridiskās nevis fiziskās personas. Iemesls ir fizisko personu līdz šim ne pārāk augstie ienākumi un neziņa par to, vai būs iespējams visu līguma laiku saglabāt augstos ienākumus. Taču pēdējā laikā situācija nedaudz mainās, palielinoties fizisko personu noslēgto līgumu īpatsvaram.
Turklāt, palielinoties konkurencei līzinga sabiedrību starpā un palētinoties finansu resursiem, tiek samazināta automašīnu līzinga bāzes procentu likme, tā padarot to pieejamāku Latvijas iedzīvotājiem.
Ir prognoze, ka šāda bāzes procentu likme varētu stabilizēties, un līzinga sabiedrības arvien vairāk sākšot konkurēt savā starpā nevis ar zemākām procentu likmēm, bet gan ar līzinga noformēšanas procesa vienkāršošanu un ātrumu. Par bāzes procentu likmju iespējamo stabilizāciju liekot domāt fakts, ka šīs likmes Latvijā ir jau ļoti pietuvojušas Igaunijas procentu likmēm, un Igaunijā līzinga tirgus ir daudz attīstītāks un stabilāks nekā Latvijā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties