Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:448001
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

In­ter­ak­tī­vie pro­ce­si tiek pa­lais­ti un kon­tro­lē­ti caur ter­mi­nā­la se­si­ju. Ci­tiem vār­diem sa­kot, ir jā­būt kā­dam, kas ir pie­slē­dzies pie sis­tē­mas, lai sāk­tu šos pro­ce­sus. Tie ne­tiek pa­lais­ti au­to­mā­tis­ki kā da­ļa no sis­tē­mas. Šie pro­ce­si var tikt pa­lais­ti ti­kai priekš­plā­nā, aiz­ņe­mot ter­mi­nā­li, ku­rā prog­ram­ma ir pa­lais­ta, jūs ne­va­rat pa­laist nā­ka­mo prog­ram­mu, ka­mēr kā­da prog­ram­ma at­ro­das priekš­plā­nā, bet jūs va­rat tās pa­laist fo­nā, tā­dā vei­dā ie­dar­bi­not prog­ram­mu ter­mi­nā­lis pa­laiž jū­su prog­ram­mu un no­liek fo­nā, kā arī spēj pie­ņemt jaun­as ko­man­das. Mēs va­ram lie­tot ti­kai tās prog­ram­mas, ku­ras ir priekš­plā­na. Ka­mēr pro­cess at­ro­das fo­nā lie­to­tā­jam nav ie­spē­jams da­rīt ne­ko ci­tu ta­jā ter­mi­nā­li, ku­rā viņš ie­dar­bi­nā­ja prog­ram­mu. Tā­pēc čau­la (shell) pie­dā­vā tā­du lie­tu kā dar­ba kon­tro­le (job con­trol), kas at­ļauj vieg­li dar­bo­ties ar vai­rā­kiem pro­ce­siem. Šis me­hā­nisms pār­slē­dzās pro­ce­sus no fo­na priekš­plā­nā un no priekš­plā­na at­pa­kaļ fo­nā. Iz­man­to­jot šo sis­tē­mu prog­ram­mas var ie­star­tēt uz­reiz fo­nā.
Dar­bi­nāt pro­ce­su fo­nā ir iz­de­vī­gi ti­kai tad, kad prog­ram­mai nav va­ja­dzī­ga lie­to­tā­ja da­tu ie­va­de. Pro­ce­sa ie­vie­to­ša­na fo­nā ti­pis­ki tiek iz­man­to­ta ti­kai, ja ir zi­nāms, ka prog­ram­mas pa­lai­ša­na pra­sīs il­gā­ku lai­ku, lai at­brī­vo­tu ter­mi­nā­lu priekš nā­ko­šas ko­man­das.
Au­to­mā­tis­kie vai pa­ke­šu pro­ce­si nav pie­slēg­ti ter­mi­nā­lim, bet gan šie uz­de­vu­mi, ku­ri var būt ie­rin­do­ti spo­les zo­nā (spo­oler are­a), kur tie gai­da, ka­mēr tiks pa­lais­ti uz pir­mais — iek­ša, pir­mais – ār­ā (first-in, first-out) bā­zes. Šā­di uz­de­vu­mi var tikt iz­pil­dī­ti iz­man­to­jot vie­nu no di­viem kri­tē­ri­jiem:
No­teik­tā da­tu­mā un lai­kā: iz­da­rāms iz­man­to­jot at ko­man­du.
Tā­dos brī­žos, kad sis­tē­mas slo­dze ir pie­tie­ka­mi zem­a, lai pie­ņem­tu pa­pil­dus uz­de­vu­mus: iz­da­rāms iz­man­to­jot batch ko­man­du. Šis va­ri­ants tiek arī iz­man­tots sis­tē­mas op­ti­mi­zā­ci­jai.

2.Dē­mo­ni (da­emons)

Dē­mo­ni ir ser­ve­ra pro­ce­si, ku­ri dar­bo­jas vie­nā lai­dā. Pa­ras­ti tie tiek ie­dar­bi­nā­ti pie sis­tē­mas ie­lā­des un tad tie gai­da fo­nā, ka­mēr to pa­kal­po­jums ir va­ja­dzīgs. Vis­la­bā­kais pie­mērs ir tīk­la dē­mons, xinetd, tīk­la dē­mons vien­kār­ši sēž un gai­da, ka­mēr klien­ta prog­ram­mai, pie­mē­ram, FTP klien­tam, va­jag pie­slēg­ties tīk­lam.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties