Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:476958
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.01.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ikdienā, kad presē lasām par Latvijas valsts attīstību, bieži vien neapzināmies, cik ļoti nozīmīgi ir arī sekot līdzi kaimiņu valsts ekonomiskajiem rādītājiem. Un tieši tāpēc, ka Latvijai ar Lietuvu kopā ir 610 km liela robeža, izvēlējos raksturot Lietuvas ekonomiku.
Lietuvas vārdu pasaules kartē mēs nevarējām atrast vairāk kā pusgadsimtu, taču Lietuva ir 700 gadus veca. Lietuva savu neatkarību guva 1990.gada pavasarī, un ar to laiku tā kļuvusi par patstāvīgu valsti ar savu ekonomiku. Lietuvā ir apmēram 30709000 iedzīvotāju. Jāatzīmē, ka Lietuva var lepoties ar savu etnisko sastāvu, jo tas ir ļoti kompakts, proti, 81, 3% no visiem iedzīvotājiem ir lietuvieši, 8,4% ir krievu tautības pārstāvji, 7% - poļi, 1, 5% - baltkrievi, 1% - ukraiņi, 0,1% - ebreji, un tikai 0,7% ir citu tautību pārstāvji. Saka, ka dzirdot lietuviešu valodu pirmo reizi, ārzemniekiem liekas un tā atgādina psalmu dziedāšanu, nevis runāšanu. Manuprāt, Lietuva ir ļoti savdabīga valsts gan ar savu kultūru, gan ar vispārējo ekonomisko attīstību, vēl jo vairāk tādēļ, ka Lietuva ir mums kaimiņos.



Lietuvas ekonomikas ministrija:

Par Ekonomikas ministrijas nodibināšanas sākumu tiek uzskatīts laiks, kad 1996.gada 12.decembrī tika pieņemts likums “Par Ekonomikas ministriju”. Ekonomikas ministrija vada un seko līdzi restrukturizācijas darbībām, privatizācijas programmām, rada labvēlīgus apstākļus investīcijām, nodarbojas ar bezdarba līmeņa regulāciju, radot arī jaunas darbavietas. Pašlaik pastāv komplicētas problēmas enerģētikas sektorā, piemēram, sistēmas decentralizācijā, menedžmentā, privatizācijā, enerģijas cenu noteikšanā, investēšanā.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties