Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
3,49
Ietaupījums:
0,52 (15%)
Cena ar atlaidi*:
2,97
Pirkt
Identifikators:640740
Vērtējums:
Publicēts: 29.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Lietus meži    3
  Lietus mežu tipi    4
  Dzīve dažādos līmeņos:    5
a)  koku virsotnēs    5
b)  lapotnē    5
c)  meža paēnā    5
d)  ūdenī    5
  Džungļu augi:    6
a)  koku virsotnēs    6
b)  lapotnē    6
c)  meža paēnā    6
d)  ūdenī    6
  Epifīti un kāpelētājaugi    7
  Centrālamerikas džungļi    8
  Dienvidamerikas džungļi    8
  Āfrikas džungļi    9
  Āzijas džungļi    9
  Austrālijas un Jaungvinejas lietus meži    10
  Lietus mežu aizsardzība un glābšana    11
  Nobeigums    12
Darba fragmentsAizvērt

Austrālijas un Jaungvinejas lietus meži
Lietus meži klāj visu Jaungvinejas salu un nelielu teritoriju Austrālijas ziemeļaustrumos. Jaungvinejas lietus meži ir saglabājušies neskarti un ir maz izpētīti. Šeit sastopams Dorianu kokķengurs, kuram ir kokos dzīvošanai piemērotas pēdas ar spēcīgiem, asiem nagiem. Tie mīt Jaungvinejas vēsajos augstkalnu mežos, tādēļ dzīvniekiem siltuma saglabāšanai ir silts kažoks. Austrālijas zaļajai kokvardei ir apaļi, gļotām klāti kāju pirkstgali, kas palīdz pārvietoties pa koku lapām. Vardes dzīvo mežos, tomēr austrālieši viņas atrod ūdens tvertnēs un pat vannas istabās. Jaungvinejas dienvidaustrumos dzīvo Karalienes Aleksandras putnspārnu tauriņš. Tas ir ļoti reti sastopams. Mātītēm spārnu izpletums lidojumā var sasniegt (!) 28 cm. Vel tur dzīvo kazuāri. Parastai kazuārs ir liels, nelidojošs putns, kas dzīvo Jaungvinejā. Viņš ir ļoti tramīgs un izvairās no cilvēka, tādēļ ir pavisam maz informācijas par viņa dzīvesveidu savvaļā. Ragveida izaugums uz galvas atgādina ķiveri un visiem kazuāriem piedod neparastu izskatu. Garais kakls ir kails, spilgtās krāsās- sarkanā un zilā. Augstums līdz 150 cm. Mātīte ir lielāka par tēviņu. Svars līdz 60 kg. Ligzdo reizi gadā. Kazuāra mātīte izdēj 3-5 lielas zaļas olas. Vienpatnis. Parasti kazuārs dienas lielāko daļu pavada slēpnī necaurejamā džungļu pamežā. Pārtiek no augļiem, sēklām, ogām, kukaiņiem un bezmugurkaulniekiem. Pieaugušiem putniem ir lielas, melnas spalvas ar gariem kumšķiem, kas atgādina vilnu. Jaunie putni līdz 4 gadu vecumam ir pelēki. Spārni- samazinājušies, paslēpti starp biezajām dūnām, mugurkauls ir garš un saliekts. Spalvas veido biezu kārtu, kas kazuāru ķermenim piešķir noapaļotu formu. Kazuāriem nav astes spalvu. Arī kazuāru tēviņš perē un audzina putnēnus.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,69 €
Materiālu komplekts Nr. 1236355
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Lietus meži”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/640740

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties