Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:753702
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.10.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Lietu nomenklatūras izstrādāšana    4
2.  Lietas veidošana un apdare    6
3.  Organizācijas dokumentu arhīvs    11
  Secinājumi    13
Darba fragmentsAizvērt

Lietvedība ir cilvēku darbība, kas saistīta ar dokumentu izstrādi, noformēšanu, to kustības, uzskaites un glabāšanas organizēšanu. Darbs ar dokumentiem ir jebkuras organizācijas gandrīz visu darbinieku darba obligāta sastāvdaļa. Labi organizēta lietvedība un sekretariāta darbs nodrošina lēmumu operatīvu pieņemšanu un veicina visu pārvaldes aparāta darbinieku maksimālu atdevi.
Lietvedību reglamentē likumi un saskaņā ar tiem augstākā likumdevēja un augstākās izpildvaras un to institūciju izdotie lēmumi, noteikumi, nolikumi, ieteikumi un instrukcijas, kas tieši nosaka lietvedības procesus.
Lietvedības pamatuzdevumi pirmkārt, ir dokumentu sagatavošana un noformēšana atbilstoši pastāvošajām prasībām, otrkārt, dokumentos doto uzdevumu izpildes termiņu ievērošanas kontrole un treškārt, dokumentu saglabāšana.
Lietvedības procesā viena no sastāvdaļām ir lietu nomenklatūras sastādīšana un lietu veidošana, lietu sakārtošana un noformēšana turpmākai glabāšanai un izmantošanai, kā arī iestādes arhīva darbs.
Referāta mērķis ir iepazīties ar lietu nomenklatūras izstrādāšanas procesu, darba uzdevums ir izanalizēt lietu nomenklatūras izstrādāšanas procesu, lietas veidošanu un apdari, dokumenta vērtības ekspertīzes procesu un organizācijas dokumentu arhīva uzdevumus.
Darbā tika izmantotas dažādas metodes – salīdzinošā, aprakstošā. Referāta tēmas analīzei tika izmantoti šādi literatūras avoti – Kalējs J., Ābele M. Lietvedības pamati, Bahanovskis V. Praktiskā lietvedība, 1995.gada 10.oktobra instrukcija „Par juridisko personu arhīvu dokumentu uzkrāšanu, uzskaiti, saglabāšanu un izmantošanu, 1991.gada 26.marta likums „Par arhīvu”.
Darba autors šo referāta tēmu izvēlējās, jo lietu nomenklatūras izstrādāšana ir viena no svarīgākajām lietvedības procesa sastāvdaļām. Tēma liekas interesanta un analīzes vērta. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1167807
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties