Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:297353
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.04.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ja ielūgumā norādīts tumšs uzvalks, melns tauriņš un balts tauriņš, tad jāsaprot, ka šim pasākumam jāizvēlas vakartērps un tas būs pasākums no plkst. 18. Atbilstoši pasākuma telpai, veidam, mērķim un laikam tiek izvēlēts vakartērpa variants. Tumšā uzvalkā vīrietis ierodas vakariņās, teātra un operas izrādēs, svinīgos pasākumos u.tml. Vīrietim ir melnas, slēgtas, saitējamas ādās kurpes ar plāno zoli, melnas zeķes, vienkrāsains krekls, svītraina, punktaina vai citu ne pārāk uzkrītošu rakstu kaklasaite vai kakla lakatiņš ar piemērotu kabatlakatiņu žaketes kabatiņā. Svarīgi atcerēties, ka vīrietis vakara pasākumā neierodas bez kaklasaites.
Sieviete jāierodas kleitā, kostīmā vai bikšu kostīmā. Šajā gadījumā nevajadzētu vilkt garus vai pusgarus svārkus. Tie ir līdz celim, nedaudz virs vai zem tā. Ādas, lakādas, auduma vai izšūtas augstpapēžu kurpes, var būt ar vaļēju papēdi un ādas zoli. Neliela rokassomiņa, kas pieskaņota apaviem, kā arī plānās zeķes, pieskaņotas pie tērpa, var būt ar neuzkrītošu rakstu. (Strautmane, 2009, p. 45-58)
Pirms neilga laika tikos ar Dailes teātra galveno administratori Intu Moiseju. Tiku sagaidīta ar laipnu smaidu un sarunas laikā Inta runāja diezgan brīvi, tomēr pieklājīgi, uzrunājot mani uz “jūs”. Inta bija tērpusies pelēkas krāsas bikšu kostīmā, kas ietvēra auduma bikses un žaketīti, zem kuras bija gaišas krāsas blūzīte. Manuprāt, izskatījās ļoti pieklājīgi un Inta par sevi radīja sakopta cilvēka iespaidu, jo arī mati bija sakārtoti un kosmētika nebija uzkrītoša. Iespaids par šo sievieti palika jauks un noteikti vēlētos ar viņu tikties vēl kādu reizi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1360484
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties