Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:674353
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.08.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Liešanā izmantotie metāli    3
  Metālu kausēšana un sagatavošana    4
  Veidņa uzbūve    4
  Sacietēšana un struktūra    6
  Dažādas liešanas tehnoloģijas    8
  Centrifūgā liešana    8
  Pastāvīga veidņa liešana    9
  Spiedliešana    12
  Zaudētā vaska liešanu    14
  Čaulveida veidņa liešana    16
  Liešana smilšu veidnī    17
  Literatūras saraksts    20
Darba fragmentsAizvērt

Izliešana - Izkausētais metāls tiek uzturēts iestatītā temperatūrā krāsnī. Ieliešanu var veikt manuāli vai ar automatizētu mašīnu. Pietiekami daudz izkausētā metāla jāizlej, lai aizpildītu visus dobumus un visus kanālu. Piepildīšanas laiks ir ļoti īss, lai novērstu jebkuru metāla daļu pāragru sacietēšanu.
Dzesēšana - izkausētais metāls, kas ieliets veidnī, sāks atdzist un nostiprināties, kad tas nonāks dobumā. Kad viss dobums ir piepildīts un izkausēts metāls nostiprinās, tiek veidota liešanas galīgā forma. Formu nevar atvērt, līdz ir beidzies dzesēšanas laiks. Vēlamo dzesēšanas laiku var novērtēt, pamatojoties uz lietņa sienu biezumu un metāla temperatūru. Lielākā daļa iespējamo defektu, kas var rasties, ir cietēšanas procesa rezultātā. Ja daži detaļa atdziest pārāk ātri, var rasties plaisas vai nepilnīgas daļas.
Noņemšana - Kad ir pagājis iepriekš noteiktais sacietēšanas laiks, smilšu veidni var vienkārši saplēs. Šo soli, ko dažkārt sauc par izkratīšanu, parasti veic vibrējoša mašīna, kas satricina smiltis. Pēc lējuma izņemšanas, iespējams, uz virsmas būs piestiprināti smilšu un oksīdu slāņi. Smilšu strūklu izmanto, lai noņemtu visas atlikušās smiltis, it īpaši no iekšējām virsmām, un samazinātu virsmas raupjumu.
Apgriešana - dzesēšanas laikā materiāls no veidņu kanāliem piestiprinas detaļai. Šis pārpalikuma materiāls ir jānotīra no liešanas vai nu manuāli, griežot vai sazāģējot, vai izmantojot iekārtas. Lielākam lietnim būs nepieciešams ilgāks apgriešanas laiks. Liekais materiāls, kas rodas šīs apgriešanas rezultātā, vainu atkārtoti izmantots smilšu liešanas procesā vai sagatavots citām operācijām. Tomēr šo materiālu, iespējams, vajadzēs atjaunot līdz pareizam ķīmiskajam sastāvam, pirms to var kombinēt ar nepārstrādātu metālu un atkārtoti izmantot.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties