Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:273760
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Izmitināšanas vieta    5
  Viesnīcas mērķa grupa    7
  Laika plānojums    8
  1. apskates maršruts    8
  Apskates objekti    9
  Laika plānojums    11
  2. apskates maršruts    11
  Apskates objekti    12
  Izmaksas    15
  Secinājumi    16
  Izmantotā literatūra    17
  Pielikums    18
Darba fragmentsAizvērt

Mēs izvēlējamies maršrutu Liepāja un Liepājas rajonā Tāpēc kā tā ir skaista un viena no lielākajiem pulsētam Latvija un mēs domājam kā būs interesanti to apskatīt
Liepaja ir Latvijas trešā lielākā pilsēta, izveidojusies uz šauras zemes strēles starp Baltijas jūru un Liepājas ezeru, kad te uz dzīvi apmetās pirmie zvejnieki, dzintara vācēji un tirgotāji. XVI gadsimta beigās sāk uzplaukt jūras tirdzniecības osta. Ļaudis šeit dzīvo vairāk nekā 750 gadus.
Apdzīvota vieta Līvas ciems pie Līvas upes rakstos pirmo reizi minēta 1253.gadā. Visticamāk, šis nosaukums radies no lībiešu vārda liiv, kas tulkojumā nozīmē smiltis. Vēlāk parādās vietas vāciskais nosaukums Libawe, no kura izveidojies latviskais nosaukums – Liepāja. Pilsētas tiesības Liepājai piešķir 1625.gada 18.martā.
Viena no Liepājas vērtībām ir arhitektūra. Šajā jomā Liepāju var dēvēt par unikālu- relatīvi nelielā platībā atrodas visdažādāko arhitektūras stilu un vecuma ēkas. Būdami atšķirīgi un savdabīgi, kopumā tie viens otru papildina un veido atmosfēru, kas piemīt tikai Liepājai. Pilsētai pieder skaitliski vislielākā koka apbūve Latvijā, arī daudzas ielas vēl aizvien klātas ar akmens bruģi.
Nekur citur pasaulē Jūs neatradīsiet tādu pludmali kā Liepājā. Liedaga smalkās zeltaini baltās smiltis dažviet pat 70 metru platā joslā šķir jūru no kāpām un ir lieliska pastaigu, sportošanas un atpūtas vieta. Katru dienu liedaga smiltīs starp izmestajām jūras zālēm var atrast sīkus saules akmentiņus. Liepājā gar pludmali vairāk nekā 3 kilometru garumā stiepjas parks, kas iekopts 19.gs. otrajā pusē, kad Liepāja kļuva iecienīta kā peldvieta. Cari un troņmantnieki, prinči ar princesēm, tirgotāji un fabrikanti labprāt brauca šurp baudīt peldpriekus.
Liepāja - tas ir vecākais profesionālais teātris Latvijā. Opermāksla, simfoniskais orķestris. Pavasarī notiek pasaules pianisma zvaigžņu festivāls. Tas ir arī roks un koncertdārzs “Pūt, vējiņi!”, kur ik augustu uz rokmūzikas festivālu “Liepājas Dzintars” sabrauc līdz pat 30 000 klausītāju. Par tradīciju kļuvuši arī Kurzemes rallijs, Jūras svētki un Starptautiskie Ziedu svētki.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1202324
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties