Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:873227
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.08.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dienvidķīnas jūra ir Klusā okeāna daļa. Kā atsevišķs ūdens baseins tā ir lielākā jūra pasaulē; Dienvidķīnas jūra ir mazāka tikai par visiem četriem okeāniem. Šī jūra apskalo Ķīnas un Vjetnamas dienvidu krastu, rietumos Dienvidķīnas jūru norobežo Malakas pussala, austrumos- Filipīnas, bet dienvidos- Kalimantāna.


Taifūni
Šī patiešām ir tropu jūra, jo tā atrodas starp ekvatoru un Ziemeļu tropu loku. Vasarā tās virsējie ūdeņi sasilst līdz pat 29ºC. Šīs augstās temperatūras dēļ no jūras paceļas siltais, mitras gaisa masas, no kurām rodas spirālveida viesuļi un spēcīgas lietusgāzes. Tālajos Austrumos šādas viesuļvētras dēvē par taifūniem , kas ķīniešu valodā nozīmē “stiprie vēji”. Dienvidķīnas jūrā un tai tuvējos Klusā okeāna apgabalos katru gadu laika periodā no maija līdz decembrim tiek novēroti apmēram 25 taifūni.


Honkonga
Dienvidķīnas jūras krastā ir uzcelta viena no lielākajām ostu pilsētām pasaulē- Honkonga. Lai aizsargātu kuģus no taifūniem, ostas Honkongā ir izveidotas līča aizsegā.
Šīm ostām ir ļoti liela nozīme, daudzi Honkongas iedzīvotāji mitinās lielā saspiestībā vairākos tūkstošos ķīniešu laivu- sampanu un džonku, kas šūpojas ostu ūdeņos.


Jūras apsaimniekošana
Mūsdienās cilvēki ne tikai apstrādā zemi, bet arī iegūst jūras veltes.Honkongā, kā arī citās teritorijās Dienvidķīnas jūras piekrastē, dīķos netālu no krasta tiek audzētas milzu tīģergarneles. Lai garneles ātrāk augtu, tās baro ar īpašām aļģēm, un garneles var viegli izzvejot ar tīklu. Austeres tiek audzētas uz kārtīm un virvēm piekrastes dīķos, kur tās var pasargāt no zivīm, kuras atklātā jūrā austeres apēstu. Ķīnieši kultivē arī jūraszāles un izmanto tās pārtikā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1188640
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties