Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:124391
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.02.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dažādi pētījumi meklē Big five personības iezīmju saistību ar akadēmiskajiem sasniegumiem un mācīšanās stiliem, piemēram, ir atklāts, ka apzinīgums un labvēlīgums ir pozitīvi saistīts ar visiem mācīšanās stiliem, bet neirotisms ir negatīvi saistīts ar tiem. (Komarraju, Karau, Schmeck, Avdic, 2001)
Daudzi pētījumi runā par personības faktoru saistību ar darba izpildi. Ar darba izpildi var saprast indivīda uzvedību, ko nosaka paškontrole un kas ietekmē organizācijas mērķu sasniegšanu. (Campbell, 1990) Lielākā daļa pētījumu rāda, ka apzinīguma faktors ir vislabākais darba izpildes prognozētājs pie dažāda veida amatiem un dažādiem darba izpildes kritērijiem. (Barrick, Mount, Judge, 2001) (Bing, Lounsbury, 2000) (Matthews, Deary, 1998)
Ar Big five palīdzību var noskaidrot personības dimensijas, kas parāda to, ka cilvēks ir mainīgs, un lielam vairumam cilvēku ir daudzdimensionāla personība. Daudzi pētnieki uzskata, ka faktori un to šķautnes vismaz daļēji ir ģenētiski priekšnosacītas Šīs Big five teorijas metodes faktorus var uzskatīt par universāliem, jo tie tika veidoti no daudzām atšķirīgām valodām. (McCrae, Costa, 1997) Ar Big five teorijas metodes palīdzību var noskaidrot, kuri faktori ir raksturīgāki konkrētai personai. Metodes mērķis ir sevis izzināšana un palīgs terapeitiskajā procesā. (Costa, McCrae, 1992)

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties