Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:863410
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.06.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Iztirzājums    4
  Slēdziens    11
Darba fragmentsAizvērt

Savā darbā es gribētu pārskatīt galvenos Lielās Franču 1789. gada revolūcijas cēloņus, otikumus un sekas. Es centīšos izanalizēt to, kādā veidā šī revolūcijas notika un kā tā ietekmēja un izmainīja Francijas politisko stāvokli. Es arī apskatīšu to, kā šī revolūcija ietekmēja Eiropas valstu politiku un Eiropas stāvokli 18. gadsimta beigās. Man gribētos arī pievērst lielu uzmanību tam, kā tieši norisinājās Franču revolūcija, kādi dokumenti šīs revolūcijas gaitā bija izstrādāti, kādi bija galvenie notīkumi, kādos gados tie izraisījās. Ļoti svarīgi arī zināt tos cilvēkus, kuri spēlēja galveno lomu šajos notīkumos. Es aprakstīju arī Francijas situāciju pirms revolūcijas, revolūcijas gaitā un pēc revolūcijas. Pieminēju arī to, kādi bija galvenie cēloņi šiem notīkumiem. Kāds bija Francijas stāvoklis pirms, pēc revolūcijas un tās norisināšanas gados ārpolitikā. Pieminēju arī to, kāda bija situācija valsts iekšejās lietās. Ļoti būtiski, manuprāt arī zināt to, kādi cilvēki bija pie vras, kāda bija viņu autoritāte un politiskā pieredze, kā viņiem izdevās izmainīt politisko, ekonomisko un sociālo situāciju Francijā.
Kad es rakstīju savu darbu, es centījos minēt pēc iespējas vairāk piemēru no mūsu ikdienišķās dzīves, jo uzskatu, ka skatoties caur mūsdienu notikumu prizmu un vēstures notikumiem ir svarīgi, jo tieši tā cilvēks var, salīdzinojot savu personīgo pieredzi ar informāciju par vēsturiskajiem notikumiem un to, kas notiek mūsdienās, var labak orientēties notīkumos. Tieši tā cilvēks varēs sakartot savā atmiņā visus notīkumus un labāka saprast, ka bija noticis vairākos gadus āgrāk un kā tie notīkumi tagad atspoguļojas mūsdienu situācijā. Tāpēc, pēc manām domām, šī parelēle ir būtiska.
Es centījos arī salīdznināt 18. gadsimta beigu notikumus Francijā ar tiem notīkumiem, kuri norisinājās vai nu agrāk, vai nu nedaudz vēlāk pēc šīs revolūcijas. Tādējādi, es mēģināju salīdzināt dažādus vēstures notīkumus savā starpā. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1116181
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties