Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:808196
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.03.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Literatūras apskats    5
3.  Lielās Depresijas ietekme uz ekonomiku    8
4.  Lielās Depresijas ietekme uz sabiedrību    11
5.  Jaunais kurss un risinājums Lielās Derpesijas novēršanai    14
6.  Secinājumi    17
7.  Izmantotās Literatūras Saraksts    19
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Lielā depresija ilga vairāk neka 10 gadus, līdz pat Otrajam Pasaules karam un tās ietekmes rezultātā sekas bija psiholoģiskas un politiskas arī dzen ekonomiskas. Ekonomika, finanšu sistēma, industrializācija, sociālais stāvoklis ļoti krasi pasliktinājās, ko ietekmēja banku likvidācijas, augsts bezdarba līmenis un nekompetentas rīcibas metodes Herberta Hūvera vadības laikā. Franklinam Delano Rūzveltām kļūstot par prezidentu un īstenojot Jaunā kursa politiku, proti attīstot valsts infrastruktūru, ieviešot jaunas ekonomikas reformas un samazinot bezdarba līmeni, bija daļēji veiksmīgas.
Izpētot un analizējot dažādus resursus par Lielo Depresiju, var iegūt priekštatu un izpratni par to kā notikumi ekonomikā, kultūrā un politikā savstarpēji mijiedarbojas, kas, protams, ietekmē sabiedrību gan morāli, gan fiziski, kā arī nosaka nākotnes attīstības tendences gan īstermiņā, gan ilgtermiņā. Amerikas finanšu sistēma, ekonomika un politika bija destruktīvi ietekmēta 1930. gados pēc akciju tirgus, biznesu, banku darbību kraha un starptautisko notikumu rezultātā, jo valsts vairs nespēja apmierināt cilvēku neierobežotās vajadzības, pilnvērtīgi funkcionēt un sabiedrības pašpārliecība bija sagrauta. Būtiski ir pieminēt, ka Lielā Depresija jeb Pasaules Ekonomiskā krīze bija globāla mēroga recesija, kura visradikālāk ietekmēja ASV, it īpaši ekonomiku un industrializāciju, tā nonāca stagnācijā un prasīja vairākus gadu desmitus, lai varētu pilnvērtīgi novērst visas radušās sekas, proti, bezdarba līmeni, likviditāti banku sektorā, nabadzību sabiedrībā, zemu iekšzemes kopproduktu. Jaunā kursa īstenotā politika veicināja izaugsmi no 1933. gada līdz 1937. gadam, taču ilgtermiņā tās rezultāti nebija veiksmīgi, jo 1938. gadā atsākās recesija un ilga līdz pat Otrajam Pasaules karam. Jāatzīst, ka notika izmaiņas valsts pārvaldes modelī, jo pēc Lielās Depresijas valsts sāka aktīvi iesaistīties ekonomikā un kontrolēt banku un finanšu sektoru, kā arī efektīvi īstenot monetāro politiku.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties