Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:846847
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Līdzstrāvas mašīnas uzbūve un galvenie konstrukcijas elementi ir parādīti 1.1. attēlā. Mašīnas korpusā 1 ir ievietots statora magnētvads ar poliem 2. Korpusu no abiem galiem noslēdz korpusa vāki 3, kuros iestiprināti gultņi 4. Gultņos atbalstās vārpsta 5, uz kuras ir novietots mašīnas rotors jeb enkurs 6. Enkurs sastāv no cilindriska magnētvada ar gareniskām rievām, kurās ir ievietotas enkura tinuma sekcijas. Uz vārpstas atrodas arī kolektors 7, kas sastāv no daudzām izolētām vara plaksnītēm, kurām ir piespiestas kolektora sukas 8 (suku turētāji nav parādīti), presētas no grafita vai metāla (vara) un grafita pulvera maisījuma. Starp enkuru un statora poliem ir neliela sprauga 9 (aktīvā sprauga).
Līdzstrāvas mašīnas magnētisko plūsmu rada vai nu ar pastāvīgiem magnētiem, vai ar elektromagnētiem. Šo plūsmu sauc par mašīnas ierosmes plūsmu. Tātad, līdzstrāvas mašīnas var būt ar elektromagnētisku vai pastāvīgo magnētu ierosmi. Līdzstrāvas mašīnas magnētiskās sistēmas šķērsgriezums parādīts 1.2. attēlā.
Magnētiskie poli 1 ar ierosmes tinumu 2 ir cieši piestiprināti pie cilindriska magnētvada iekšējās virsmas – jūga 3. Lai vienmērīgi sadalītu ierosmes plūsmu pa aploci, paredzēti polu uzgaļi 4. Galvenā magnētiskā plūsma noslēdzas caur poliem, jūgu un enkura magnētvadu 5. Enkura garenrievās ievietotas tinuma sekcijas 7. Starp enkura rievām ir enkura zobi 6. Tā kā enkura virsma nav gluda, enkuram rotējot, periodiski ar zobu sekošanas frekvenci mainās magnētiskās ķēdes magnētiskā pretestība un, līdz ar to, ierosmes plūsma. Lai to novērstu, rievas nedaudz sašķiebj, attiecībā pret cilindra veiduli. Daļa no polu magnētiskās plūsmas enkurā nenokļūst, noslēdzoties ap ierosmes tinumiem vai starp pretēja nosaukuma polu malām. Šīs t.s. izkliedes plūsmas nepiedalās mašīnas lietderīgajā darbībā un nav vēlamas. Diemžēl, izkliede nekādi nav novēršama un tā sastāda apmēram ceturto daļu no pilnās plūsmas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1163757
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties