Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:969494
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Licence ( no latiņu val.- brīvība, tiesība ) -atļauja, kuru izdod kompetents Valsts orgāns priekš ārējas tirdzniecības operāciju veikšanai. Licenču izdošana - viena no valsts preču eksporta un importa un vienlaikus naudas līdzekļu tērēšanas kontroles forma. Kapitālistiskajās valstīs licenču izdošana seko kā norobežošanas mērķis, bet attīstībās valstīs licenču izdošanu izmanto galvenokārt priekš nacionālas ekonomikas aizsardzības no ārzemju monopoliem.
Lai uzsāktu uzņēmējdarbību, nepieciešams iegūt licenci. Lai saņemtu licenci autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības veikšanai Latvijas valsts teritorijā, jāiesniedz dokuments, kas apliecina, ka pārvadātājam vai viņa algotam administratoram ir augstākā vai vidējā speciāla ar autotransporta pārvadājumiem saistīta izglitība, vai ir pabeigtie speciālie kursi. Licenci pieprāsītājam var izsniegt, ja viņš ir vismaz viena attiecīgajam pārvadājumu veidam piemērota autotransporta līdzekļa turētājs.
Licences pārvadātājam, kas vēlas veikt starptautiskos komercpārvadājumus papildus šiem dokumentiem jāiesniedz Ceļu Satiksmes Drošības Direkcijas vai tās pilnvarotas personas spēkā esošajos drošības aktos noteiktā kārtībā iesniegta "Transporta līdzekļa valsts tehniskās apskates protokola" kopija ar atzīmi par autotransporta līdzekļa tehniskā stāvokļa atbilstību starptautisko autopārvadātāju prasībām un apliecība par speciālu starptautisko autopārvadājumu organizēšanas kursu beigšanu.
Licences kartīte - noteiktas formas dokuments, ko izsniedz uz katru autotransporta līdzekli kā apliecinājumu, ka pārvadātājs, kā šī autotransporta līdzekļa īpašnieks vai turētājs ir šajos noteikumos noteiktajā kārtībā saņēmis licenci autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbībai.
Speciālā atļauja (licence) - dokuments, kas apliecina tiesības veikt pasažieru vai kravu autotransporta komercpārvadājumus.
Pasažieru un kravas autotransporta komercpārvadājumus var veikt tikai tad, kad pārvadātājs ir saņēmis licenci. Veicot pārvadājumus savām vajadzībām licence nav vajadzīga, bet autotransporta līdzekļa vadītājam ir jābūt darba attiecībās ar pārvadātāju. Starptautiskajiem kravas pārvadājumiem savām vajadzībām ar kravas automobiļiem, kuru pilna masa pārsniedz 3500 kg. un autobusiem nepieciešams iegādāties vienreizēju robežšķērsošanas atļauju, kuru izsniedz direkcija, pamatojoties uz pārvadājuma atbilstības savām vajadzībām un transportlīdzekļa tehniskā stāvokļa atbilstības starptautiskajiem pārvadājumiem faktus apstiprinošiem dokumentiem.
Lai izskatītu jautājumu par licences piešķiršanu, apturēšanu vai anulēšanu, Satiksmes ministrija izveido licencēšanas komisiju ne mazāk kā piecu cilvēku sastāvā, kurā iekļaujami kvalificēti nozares speciālisti, par tās priekšsēdētāju apstiprinot direkcijas vadītāju. Komisija darbojas uz Satiksmes ministrijas apstiprināta nolikuma pamata.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties