Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:915515
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.12.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Leonardo da Vinči (1452. gada 15. aprīlis - 1519. gada 2. maijs) bija talantīgs itāļu arhitekts, anatomists, skulptors, inženieris, izgudrotājs, ģeometrijas pētnieks, zinātnieks, matemātiķis, mūziķis un gleznotājs. Viņš tiek uzskatīts par vienu no pasaules dižākajiem gleznotājiem un vispusēju ģēniju - viņš bija gan zinātnieks, gan izgudrotājs, gan gleznotājs, tēlnieks, arhitekts un mūziķis vienā personā. Turklāt vēl apveltīts ar šarmantu iznesību un labu humora izjūtu - īsta sabiedrības dvēsele, kas, protams, labvēlīgi ietekmēja arī viņa māksliniecisko karjeru. Tikai, pilnībā sevi ziedodams augstajai mākslai un zinātniskajiem atklājumiem, Leonardo da Vinči tā arī nekad nenodibināja ģimeni un palika vientulis.


Pieņemts, ka šis ir ģēnija pašportrets

Leonardo ir slavens ar savām reālistiskajām gleznām, kā „Mona Lisa” un „Svētais vakarēdiens”, un zīmējumiem kā „Vitruviāna Cilvēks”. Viņam bija daudz savam laikam nereālu ideju, viņš izgudroja helikopteru, tanku, saules enerģjas izmantošanas veidus, kalkulatoru un daudz ko citu. Bet tikai dažus no saviem izgudrojumiem viņš varēja ieraudzīt savas dzīves laikā, jo lielākā daļa no tiem netika īstenoti. Da Vinči ir devis cilvēcei daudz zināšanu anatomijā, astronomijā, optikā, hidrodinamikā. No viņa darbiem ir saglabājušās tikai dažas gleznas, dienasgrāmatas ar zīmējumiem, diagrammām un piezīmēm.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties