Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:791581
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Lēmumu pieņemšanas nepieciešamība    4
  Lēmumu veidi, to pieņemšanas metodes    9
  Secinājumi    12
  Izmantotā literatūra    13
Darba fragmentsAizvērt

Jebkuras cilvēka darbības pamatā ir lēmumu pieņemšana. Privātas personas lēmums ietekmē vienīgi personīgo dzīvi. Vadītājs pieņem lēmumus par visu organizāciju un lemj par daudziem cilvēkiem. Šo lēmumu pareizība vai aplamība var ietekmēt organizācijas darbību, tās dzīvotspēju, neatkarīgi no tā, kuru jomu skar pieņemtais lēmums. Tāpēc ir ļoti svarīgi, lai ikviens vadītājs nemitīgi pilnveidotu savas spējas pieņemt lēmumus.
Darba mērķis ir izanalizēt lēmumu pieņemšanas procesu, to veidus, lēmumu pieņemšanas metodes.
Darba uzdevumi sadalāmi vairākos posmos : iepazīties ar attiecīgu literatūru, aplūkot lēmumu pieņemšanu konkrētā uzņēmumā un izdarīt secinājumus.
Kā tas izskatās praksē , apskatīju , kā notiek lēmumu sagatavošana un pieņemšana manā darba vietā , kas ir valsts iestādes reģionāla pārvalde.

Lēmumu pieņemšanas nepieciešamība

Laika gaitā vadītājam jāpieņem daudzi un dažādi lēmumi. No to kvalitātes ir atkarīgi saimniekošanas rezultāti. Nepieciešamība pēc lēmuma rodas tad, kad no esošā stāvokļa jāpanāk vēlamais stāvoklis . Tie ie gadījumi , kad veidojas novirzes no plānotajiem rādītājiem, konkurences cīņa vai citas problēmas, kas prasa risinājumu.
“ Pastāv vairāki situāciju varianti, kuri brīdina par iespējamām vai jau esošām problēmām: novirzes no pagātnes pieredzes, novirzes no pieņemtā plāna, informācija no citiem cilvēkiem darbiniekiem par problēmu, konkurenti pārspēj uzņēmumu.” [1] . Visi vadītāji visos līmeņos pieņem lēmumus, un jebkurš individuāls vai kolektīvs lēmums ietekmē organizācijas darbību. Daudzus jautājumus vadītāji risina empīriskā līmenī. Nepieciešama zinātniska pieeja lēmumu izstrādāšanā, tas nozīmē, ka jāņem vērā dažāda veida pieejamā informācija…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties