Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:815197
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 48 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Tekstā minētie saīsinājumi    2
  ANNOTATION    6
  IEVADS    7
2.  Ārpolitikas būtība un lēmumu pieņemšana    9
2.1.  Ārpolitikas būtība    9
2.2.  Lēmumu pieņemšanas procesa raksturojums    10
3.  Latvijas lēmumi ārpolitikā    19
3.1.  Latvijas ārpolitikas mērķi    19
3.3.  Sasniegtais ārpolitikā - ANO, NATO, ES    22
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    36
Darba fragmentsAizvērt

Latvija ir demokrātiska parlamentāra republika, kuras pamatā ir mūsdienu demokrātijas tradicionālās vērtības - likuma vara, cilvēka tiesības un brīvības. Latvijas nacionālās intereses ir Latvijas valsts un sabiedrības labklājības paaugstināšana, demokrātijas, drošības un suverenitātes nostiprināšana. Latvijas valsts ir ieinteresēta veicināt vienotas un integrētas Latvijas sabiedrības veidošanos, kuras vienojošais elements ir valstiskā identitāte, latviešu valoda un kultūra.
1991.gadā Latvijai kļūstot par Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) dalībvalsti, tās ārpolitika ieguva globālu dimensiju. Dalība Pasaules Tirdzniecības organizācijā (PTO) nodrošina labāku Latvijas tautsaimniecības funkcionēšanu, piedaloties globālajā tirdzniecībā. Pēdējā desmitgadē Baltijas jūras telpā Latvija gan divpusēji, gan līdzdarbojoties dažādās reģionālās sadarbības organizācijās (Baltijas jūras valstu padomē, Baltijas Ministru padomē u.c.) ir aktīvi veidojusi labas attiecības ar kaimiņvalstīm. 2004. gadā Latvija iestājās Eiropas Savienībā (ES) un Ziemeļatlantijas līguma organizācijā (NATO). Dalība šajās organizācijās, kā arī citās Eiropas valstu sadarbības organizācijās (Eiropas Padome, Eiropas Drošības un sadarbības organizācija), ir sniegusi Latvijai jaunas iespējas īstenot savas nacionālās intereses. Šīs iespējas var tikt izmantotas, ja adekvāti pieaug mūsu starptautiskā ietekme, kas ir līdzeklis nacionālo interešu aizstāvēšanai.
Pamatvirzienos definēto mērķu īstenošanai LR Ārlietu ministrija sadarbībā ar citām valsts institūcijām un sabiedriskajām organizācijām izstrādās atsevišķus rīcības plānus, kurās paredzēs precīzus un konkrētus instrumentus ārpolitikas pamatvirzienos definēto mērķu īstenošanai.Ar analītisko darba metodi ir jāsaprot, ka darbā tiks veikta analīze raugoties no teorētiskā viedokļa. Prakse tiks salīdzināta un analizēta pēc teorētiskās bāzes. Teorija tiks apskatīta tādu autoru darbos kā Holsti, Macridis, Clarke un citos, par ko nedaudz vēlāk.
Empīriskā darba metode balstīsies uz reālās situācijas analīzi un aprakstu, par piemēru ņemot Latvijas likumdošanu un institūciju darbību. Salīdzinājumam tiks apskatīts arī Eiropas Savienības lēmumu pieņemšanas process ārpolitikā.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties