Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:790919
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Laulības līgums    5
1.1.  Laulības līguma sastāvdaļas un priekšmets    6
1.1.1.  būtiskās laulības līguma sastāvdaļas    6
1.1.2.  dabiskās laulības līguma sastāvdaļas    7
1.1.3.  nejaušās laulības līguma sastāvdaļas    9
2.  Laulības līguma forma    11
3.  Laulības līguma slēdzēji (puses)    12
3.1.  Laulības līguma pušu pienākumi    12
3.2.  Laulības līguma pušu tiesības    13
3.3.  Laulības līguma pušu atbildība    13
4.  Laulības līguma reģistrācija, grozīšana un izbeigšana    14
  Secinājumi    18
  Izmantotās literatūras saraksts    20
  Pielikumi    21
Darba fragmentsAizvērt

Kursa darba temats ir “Laulības līgums kā saistību tiesības priekšmets”. Šo tēmu izvēlējos, jo šī tēma ir interesanta, un būs aktuāla daudziem cilvēkiem, gan pašiem laulātiem, gan tiem, kas tikai domā iestāties laulībā.
Studiju darba objekts ir laulāto mantisko attiecību sakārtošana ar laulības līguma palīdzību, kā arī darba priekšmets ir laulības līgums, kas tika skatīts no saistību tiesību viedokļa.
Līgumi, konvencijas, pakti un dažādas citas vienošanās kļuvuši par visai ikdienišķu parādību un, kā izrādās, bez tiem neiztiek arī daža laba jaunlaulāto ģimene. Lai gan lielā daļā cilvēku joprojām valda pārliecība, ka mantas dalīšana, uzsākot kopdzīvi, liecina tikai un vienīgi par kailu aprēķinu, tomēr atrodas arī citādi domājošie.
Skaidrība vienmēr ir labāka par neskaidrību. Tieši to laulāto mantiskajās attiecībās vieš laulības līguma noslēgšana. Arvien vairāk pāru Latvijā izšķiras par šādu soli un uzskata, ka laulības līgums ir normāla laulības dzīves sastāvdaļa. Šāds līgums mazina negaidītu un nepatīkamu dzīves situāciju rašanos un līdzīgi kā nauda, nepadara cilvēku laimīgāku, toties nomierina gan.
Kā vēl vienu ieganstu līguma slēgšanai var minēt atkārtotas laulības – lai izvairītos no situācijas, kad uz mantojumu pretendē iepriekšējās laulības bērni, kuri par vienu no vecākiem nav interesējušies gadus divdesmit.
Cilvēks jau no pašas dzimšanas dzīvo ģimenē, pēc pilngadības sasniegšanas veido savu ģimeni. Laulības dzīves procesā var rasties ģimenes problēmas, kuras ne vienmēr regulējās mierīgā ceļā, tāpēc var uzskatīt, ka problēma: attiecības starp laulātajiem, ģimenes attiecības vienmēr ir aktuālas. Parasti laulības līgumu slēgšana nav tikai pašmērķis, tam ir nopietna sabiedriska nozīme.
Tādā veidā, literatūras un tiesu prakses pieredzes analīze liecina par to, ka laulības līguma slēgšana ir svarīgs moments divu cilvēku dzīvē, tāpat jāatzīst, ka šī attiecīgā problēma nav zaudējusi savu aktualitāti, bet tieši otrādi pašreizējo sociāli-ekonomiskajos apstākļos iegūst augstu nozīmi.
Studiju darba mērķis radīt visaptverošu ainu par laulības līgumiem no saistību tiesību viedokļa, kā arī analizēt laulības līgumu, balstoties uz vispārējiem līguma uzbūves principiem, lai izskatītu laulības līguma īpatnības un svarīgākos noteikumus…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1169452
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties