Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:984802
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.11.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Islams ir viena no trim lielākajām pasaules monoteistiskajām reliģijām, no tā varam secināt, ka tās piekritēju jeb musulmaņu īpatsvars pasaulē ir ievērojams. Kā Latvijā iedzīvotājiem ir saistoša valsts likumdošana, tā musulmaņiem – svētie raksti jeb Korāns, kas nosaka viņu dzīves pamatvērtības un likumus. Korāns sastāv no 114 nodaļām jeb sūrām, kurā atklātas cilvēka dzīves pamatmācības, piemēram, ētika, politika, laulība, ģimenes jautājumi un citi.
Par islāma ticības un prakses avotu tiek uzskatīta arī Sunna (arābu val. – izturēšanās, paradums), kurā apkopoti vēsturiski materiāli, pastāsti un dzīves mācība (hadīsi), leģendas un skaidrojumi par Muhameda darbību, izteikumiem un pravietojumiem. Uz Korānu un Sunnu balstās šariats (arābu val. šarī'a[t] – pareizs ceļš) – musulmaņu reliģisko, ētisko un tiesisko normu kopums, kas nosaka musulmaņa dzīves veidu.
Viens no musulmaņu sabiedrības stūrakmeņiem ir ģimene un līdz ar to laulība. Laulība ir tīrs civiltiesisks līgums, bet laulības līgumā ir manāma izcelsme no pirkšanas, jo vīrs iegūst sievu pret „walī” jeb maksājumu, kuru nokārtojot, tiek pārdota vai nodota vara pār sievieti. Tēvs un vīrs iepriekš vienojas par dāvanu līgavai jeb „Mahr” – šis dāvinājums ir nošķirams no „walī” un to dāvina līgavai pašai. Sunnās teikts:
„Un dāviniet sievām viņu pirmslaulības velti. Un ja viņas kaut ko no tā jums veltīs, tad pārtiekat no tā priekš jūsu veselības un labklājības.”

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1146245
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties