Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:294500
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lauksaimniecības nozarei Latvijā ir liels potenciāls, un tā kļūst arvien efektīvāka, ko apliecina gan lauksaimniecībai izmantojamo zemju platību stabilais apjoms, gan ienākumi uz vienu hektāru, gan tas, ka tiek pielietotas aizvien jaunas tehnikas tehnoloģijas. Augsnes apstrāde ir viens no svarīgākajiem posmiem pasākumu sistēmā augstu un stabilu kultūraugu ražu iegūšanai. Galarezultāts augkopībā daudzējādā ziņā ir atkarīgs no augsnes apstrādes kvalitātes, bet tā - no apstrādes paņēmieniem un izmantotās tehnikas. Laikus veikta un kvalitatīva augsnes apstrāde ir nākamās ražas pamats. Lai augsnes apstrādē panāktu augstākus rādītājus, ir nepieciešama uzlabota tehnika. Situācijā, kas šobrīd valda pasaulē un arī Latvijā, ir svarīgi ekonomēt līdzekļus un reizē arī ražot kvalitatīvu produkciju. Tehnikas jauninājumi mums ir devuši iespēju uzlabot produktu kvalitāti un samazināt ražošanas izmaksas. Tādēļ lielražotājiem tehnikas un tehnoloģijas modernizācija ir ļoti nozīmīgs faktors.
Tēmas aktualitāte: Lauksaimniecības tehniku un tehnoloģiju modernizācija ir labas lauksaimnieciskās ražošanas pamats
Uzdevums: Pirmajā nodaļā tiks izpētīti ražas ietekmējošie faktori, vispārīga informācija par lauksaimniecības tehnikas attīstību. Praktiskajā daļā tiks salīdzinātas izmaksas apstrādājot lauku ar veco un ar jauno tehniku.
Mērķis : izpētīt kā lauksaimniecības tehnikas modernizācija ietekmē lauksaimniecisko ražošanu
Hipotēze: ar modernāku lauksaimniecības tehniku var panākt mazākas izmaksas nekā ar primitīvu, vecāku tehniku.
Aršana vēl joprojām tiek atzīta par galveno augsnes apstrādāšanas veidu. Tās pamatuzdevums ir apvērst aramkārtu (velēnu) un to irdināt. Aršana atjauno augsnes drupataino struktūru, uzlabo augsnes ūdens, siltuma un gāzu apmaiņas režīmu, veicina mikroorganismu darbību, kavē barības vielu ieskalošanos apakšējos horizontos un nodrošina vēl citus augsnes auglību noteicošus apstākļus. Ar aršanu augsnē iestrādā pēcpļaujas atliekas un mēslojumu, iznīcina nezāles un pārtrauc velēnas veidošanos. Tā ļauj padziļināt aramkārtu un ar attiecīgām pierīcēm irdināt arī zemaramkārtu.
Aršanas efektivitāte ir atkarīga no aršanas laika un aršanas apstākļiem (augsnes mitruma, blīvuma), aršanas dziļuma, aramsloksnes apvēršanas un drupināšanas pakāpes, augu atlieku, nezāļu un mēslojuma iestrādes kvalitātes. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties