Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:484959
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Mana izvēlētā saimniecība atrodas Balvu rajona, Vecumu pagastā. Kursa darba mērķis ir apgūt zemnieku saimniecības laukkopības tehnoloģiju, augseku projektēšanas un nezāļu apkarošanas pamatprincipus.
Kursa darba uzdevums ir sastādīt saimniekošanas projektu, izvēloties kādu lopkopības nozares specializāciju un augkopības, vai dārzeņkopības biznesa specializācijas, sastādīt augseku vai augmaiņas shēmas un ieplānot augsnes apstrādes un nezāļu apkarošanas pasākumus. Izvēlētai modeļsaimniecībai veikt detalizētu izmaksu analīzi.
Z/S „ Liepas” atrodas Balvu rajonā, Vecumu pagastā. Saimniecības īpašumā ir 188.9 lauksaimniecībā intensīvi izmatojamās zemes. Saimniecība ir specializējusies augkopībā, jo ir pieejami zemes resursi.
Valstī pašreiz aizvien lielāka uzmanība tiek pievērsta jautājumiem, kas skar lauksaimniecību. Līdz ar iestāšanos ES Latvijā kļuva iespējams nodarboties ar lauksaimniecību un ar to arī nopelnīt. Lauksaimniecībai Latvijā ir un būs svarīga loma valsts nodrošināšanā ar lauksaimniecības produkciju un Latvijai tradicionālās kultūrvides saglabāšanā.
Balvu rajonā lauksaimniecība ir samērā sarežģīti realizējama. Trūkst kvalitatīva darbaspēka, bieži vien ir nelabvēlīgi laika apstākļi. Bet līdz ar ES atbalsta sniegšanu tā kļūst aizvien perspektīvāka. Zemnieki var rēķināties ar atbalstu, ņemt kredītus, paplašināt savu darbību. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties