Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:667817
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.02.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Galvenā daļa    4
  Nobeigums    6
  Tēzes    7
  Atsauces    8
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas sportisti
Pasaules vēsturē no Latvijas ir iegājuši divi sportisti – Jānis Lūsis un Jānis Daliņš. Jānis Daliņš ir izcils 50km un 20km soļotājs, kurš 1932. gada Losandželosas Olimpisko spēļu lielajā karstumā ierindojās otrajā vietā. Tā bija Latvijas pirmā olimpiskā medaļa. Pēc diviem gadiem, Jānis Daliņš atkal bija zvaigzne un 1934.gada Eiropas čempionātā izcīnija pārliecinošu pirmo vietu 20km soļošanā un visu distanci bija līderis. Pirms Berlīnes olimpiskajām spēlēm, Daliņš tiek uzskatīts par vienu no favorītiem, ko viņš apstiprina arī distancē, kur vēl līdz 30. kilometram ir soļojuma vadībā. Tomēr sportista kājās iemetas krampji, kurus viņš nespēj uzveikt un 35. kilometrā no sacīkstes izstājas. Latvijai olimpisko bronzas medaļu izcīna cits valmierietis - Adalberts Bubenko. J. Daliņš vēsturē ir iegājis ar to, ka viņš septiņas reizes ir labojis pasaules rekordu un četrdesmit reizes ir labojis Latvijas rekordu no 1500m-50km distancēs. Sportista vārdā ir nosaukts stadions dzimtajā Valmierā (Jāņa Daliņa stadions), sienas gleznojums un 1992.gadā pie Valmieras stadiona atklātais tēlnieka O.Breģa piemineklis.
Tiek uzskatīts, ka Jānis Lūsis savu vārdu vieglatlētikas vēsturē ir ierakstījis ar sarkaniem burtiem un viņš netiks atkārtots. 1964. gada Olimpiskajās spēlēs Tokijā, J. Lūsis ieguva bronzas medaļu šķēpa mešanā, bet 1968. gada olimpiskajās spēlēs Mehiko, tika iegūta zelta medaļa. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties