Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:210972
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    3
  Ievads    4
1.  Bioloģiskās lauksaimniecības būtība un metodes    5
2.  Bioloģiskās lauksaimniecības attīstības raksturojums    7
3.  Bioloģiskās lauksaimniecības ražošanas attīstība    9
3.1.  Bioloģiskās lauksaimniecības produktu pārstrāde    12
3.2.  Bioloģiskās lauksaimniecības tirgus attīstība    13
4.  Bioloģiskās lauksaimniecības politika    15
4.1.  Izglītības un zinātnes attīstība    17
  Nobeigums    19
  Atsauces    20
Darba fragmentsAizvērt

Ja zemniekam ir sava saimniecība, tad viņš ir bagāts. Vienalga, liela vai maza, gadiem paša kopta vai nesen mantota, jebkurā gadījumā tajā var ielikt savu radošu izdomu, veidot to pēc sava paša prāta un estētiskās izdomas.
Arvien vairāk zemnieku vēlas savā saimniecībā strādāt ar ekoloģiskām un bioloģiskām metodēm. Šo vārdu saturs ir līdzīgs – audzēt veselīgu pārtiku un radīt veselīgus apstākļus sev, strādājot saskaņā ar dabas likumiem, tātad metodes ir arī videi draudzīgas. Ir daudz iemeslu, kas liek zemniekam tā darīt. Viens no tiem ir pamatotās bažas par ģenētiski modificētu pārtiku, kas diezgan nemāni ienāk lielveikalos.
Par vides piesārņojumu mēs domājam mazāk, taču, atceroties kaut vai vienu piemēru par vēžiem, kas kādreiz bija vai katrā upītē, bet kolhozu laikos, kad izšķērdīgi tika lietoti minerālmēsli, gandrīz pavisam iznīka, kļūst skaidrs, ka nevar varmācīgi iejaukties dabas norisēs. Viss dabā ir saistīts, pat sīkās neredzamās norises ar lieliem globāla rakstura jautājumiem.
Latvijā strauji palielinās zemnieku skaits, kas saimnieko ar bioloģiskām metodēm. Bet ar tādām pašām vai līdzīgām metodēm var saimniekot ikviens, kura rīcībā ir kaut neliels zemes gabaliņš. Tad paša dārzā izaudzēts auglis vai dārzenis būs ne vien brīvs no organismam kaitīgām vielām, bet arī maksimāli svaigs, kad tam ir vislielākā bioloģiskā aktivitāte.
Šis darbs sniedz īsu bioloģiskās lauksaimniecības attīstības situācijas raksturojumu.
Interese par pārtikas drošību un vides piesārņojuma samazināšanu ir pamats, lai uzrakstītu šo darbu par bioloģisko lauksaimniecību Latvijā, turklāt patērētāju interese par pārtikas drošību un vides piesārņojuma samazināšanu ir pamatmotivācija bioloģiskās lauksaimniecības attīstībai.
Šī darba mērķis ir noskaidrot bioloģiskās lauksaimniecības attīstību Latvijā.
Šajā darbā tiks apskatīta bioloģiskās lauksaimniecības būtība, nozaru attīstība, ekonomiskā politika, bioloģiskās lauksaimniecības zinātnes attīstība.
Izvērtējot bioloģiskās lauksaimniecības būtību , nozaru attīstību, ekonomisko atbalsta politiku un bioloģiskās lauksaimniecības zinātnes attīstību nonāksim pie secinājuma, ka ir aktivizējusies saimnieciskā darbība Latvijas novados un pieaug bioloģiski apsaimniekoto zemju platības un šī saimniekošana Latvijā kļūst aizvien aktuālāka, jo pieaug ekoloģiskās pārtikas pieprasījums pārtikas tirgū.
Šis saimniekošanas veids veicina veselīga uztura piegādi patērētājiem un vides drošību, ierobežojot agroķimikāliju lietošanu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties