Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:310286
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 20 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Vēl nesen Latvijas Republika atzīmēja 1990.gada 4.maijā pieņemtās neatkarības deklarācijas desmito gadadienu un Satversmes Sapulces sasaukšanas astoņdesmito gadadienu, tiek teikts daudz svinīgu runu par notikumiem un tiem cilvēkiem, kas cīnījās par Latvijas neatkarību gan 20.gadsimta sākuma, gan beigu posmā, un kārtējo reizi aktuālu padara jautājumu par valsts proklamēšanu un daudzajām dažādajām valdībām tajā.

Mana referāta uzdevums ir:
1)Noskaidrot Latvijas valstiskuma konstitucionālās attīstības galvenos posmus.
2)noskaidrot LR proklamēšanas tiesiskumu;
3)noskaidrot LR atbilstību suverenitātes nosacījumiem

Salīdzinoši īsā laika periodā Latvijā sākās milzīgas izmaiņas ekonomikā, sabiedriskajā dzīvē, valsts pārvaldē un tiesību sistēmā. Sākās pāreja no Austrumu tiesību loka uz Rietumu tiesību loku. Un Latvija vēl joprojām atrodas šajā transformācijas fāzē. Latvijas sabiedrība no totalitārisma pārgāja uz demokrātisku valsts iekārtu, taču šī demokrātija, tāpat, kā vairumā bijušo sociālistisko valstu, vēl joprojām netiek pilnībā realizēta.
Latvijas valstiskuma konstitucionālā attīstība ir daudz pētīta un analizēta, taču pilnībā tā nav izpētīts līdz galam, it īpaši no tiesiskā aspekta. Ikviena autora darbā, kurš rakstīts par šo tēmu ir zināma subjektīvisma piedeva. Ir fakti, kurus nekādi nevar pasniegt subjektīvi (piemēram gada skaitļi un personu vārdi), bet ļoti daudzas lietas tiek interpretētas dažādi un katram autoram ir savs viedoklis, kuru viņš var argumentēt un aizstāvēt, pamatojoties uz drošiem faktiem. Līdz ar to ir ļoti problemātiski objektīvi izvērtēt Latvijas Republikas valstiskuma konstitucionālo attīstību.
Rakstot šo referātu nemaz nebija tik viegli izvērtēt daudzo autoru darbus, tāpēc es centos nebalstīties uz pretrunīgiem viedokļiem, bet atlasīju pēc iespējas objektīvāku informāciju un faktus. Ceru, ka tas man arī ir izdevies.
Darba beigās sniegts tajā izmantoto normatīvo aktu un literatūras saraksts. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties