Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:160309
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Literatūras apskats    4
3.  Galvenā daļa    5
  Ģeogrāfiskais stāvoklis    5
  Valstu salīdzinājumu tabula    6
  Dzīves sīkumi    7
  Sports    8
  Finanses    10
4.  Rezultāta analīze    11
5.  Secinājumi    12
6.  Literatūras saraksts    13
7.  Anotācija angļu valodā    14
Darba fragmentsAizvērt

Klimats Spānijā pēc 8.klases mācību grāmatas ģeogrāfijā: „Ziemeļrietumos dominē jūras klimats, jo plašu piekrastes apgabalu ietekmē Atlantijas okeāns. Tam raksturīga maiga ziema un silta vasara, bieži līst lietus. Spānijas vidienē valda kontinentālais klimats. Vasarā: +40°C, bet ziemā: -10°C. Austrumos un Dienvidos raksturīgs jūras klimats – lietaina bezsala ziema un karsta, sausa vasara.” Grāmatā „Pasaules Ģeogrāfija” teikts arī tas, ka „Spānijas klimatu ietekmē siltā Vidusjūra.”
Par tūrismu mācību grāmatā ir teikts: „Neatņemama visu pilsētu sastāvdaļa ir vēršu cīņu arēnas, kas pastāvīgi pulcina daudzus šī pasākuma cienītājus.” „Pasaules Ģeogrāfijā” teikts, ka „Spānijā ir strauji augoša tūrisma industrija.”
Grāmatā „Eiropas Savienība” teikts: „Tikai 15.gs. beigās spāņiem izdevās no Pireneju pussalas izspiest arābus, kuri tur bija iebrukuši 8. gs. Gandrīz 800 gadus Spānijas teritorijā plauka divas kultūras: eiropiešu-kristiešu, kā arī arābu-musulmaņu kultūra. Šī gadsimtiem ilgā līdzāspastāvēšana atstājusi milzīgu ietekmi uz spāņu mentalitāti, mākslu, politiskajiem uzskatiem un izturēšanos ikdienas dzīvē. Valsts līdz šai dienai ir saglabājusi divus nelielus īpašumus Ziemeļāfrikā – Seūtu un Melilju. 16. gs. Un 17. gs. Hābsburgu pārvaldītā zeme kļuva par varenāko pasaules valsti. Spāņu monarhijas finansētie Kristofora Kolumba ceļojumi un arī vēlāko atklājēju un konkistadoru karagājieni ļāva iekarot milzīgas Amerikas teritorijas. Pēc Kārļa V Hābsburga plašo valsti teica, ka saule tajā nekad nenorietot. Taču slavas laikmets nebija ilgs: jau 19.gs. Spānija bija atpalikusi zeme, kurai nebija nekādas politiskas un ekonomiskas ietekmes pārējā Eiropā, kas šajā laikā strauji attīstījās. Tā palika izolācijā līdz 20.gs. septiņdesmito gadu vidum. Ģenerāļa Franko, fašistu diktatora, nāve un karaļa Huana Karlosa nākšana pie varas sniedza iespēju ieviest demokrātiju un kapitālisko brīvo tirgu. Uzņemta Eiropas Savienībā un saņēmusi milzīgus naudas līdzekļus no Briseles, Spānija kļuva par vienu no mūsu kontinenta valstīm ar straujāko ekonomisko attīstību.”…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1144775
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties