Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:266869
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izmantojot tabulā sniegto informāciju, var secināt, ka Latvijas teritorija ir nedaudz vairāk kā divas reizes (2,12) lielāka par Beļģijas kopējo teritoriju. Arī ūdens teritorija mūsu valstī ir lielāka - 4 reizes.
Salīdzinājumā ar to, ka Beļģija ir vairāk nekā divas reizes mazāka par Latviju, tajā dzīvo aptuveni 4,5 reizes vairāk iedzīvotāju. Un ja Latvijā uz vienu km2 ir aptuveni 36 cilvēki, tad Beļģijā – 341 cilvēki, t.i. 9 reizes vairāk. Var izdarīt secinājumu, ka mūsu valsts, salīdzinājumā ar Beļģiju ir diezgan vāji apdzīvota.

Ekonomikas augsme

Ekonomikas augsme ir ar reālā iekšzemes kopprodukta procentuālo pieaugumu mērīta saimnieciskās darbības apjoma pieaugšana noteiktā laika posmā, tā nozīmē vidējās labklājības pieaugumu valstī.
Latvijā reālā IKP pieaugums 2004. gadā bija 8,6%, 2005. gadā – 10,2%. Beļģijā 2004.g. – 4,7%, 2005.g. – 3,47%. 2005.g. Latvijā ekonomikas augsme bija gandrīz 3 reizes lielāka nekā Beļģijā. Tā kā Latvijā IKP pieaugums pēdējo gadu laikā ir bijis straujākais vai viens no straujākajiem Eiropas Savienībā (kopš 2000. gada IKP vidēji ik gadu ir palielinājies par 8,1%), ar to arī ir izskaidrojama straujā ekonomikas augsme.
Strauja Latvijas ekonomiskā izaugsme turpinās arī 2006. gadā. IKP šā gada 1. ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo 2005. gada periodu, pieauga par 13,1%. Augstos izaugsmes tempus mūsu valstī nodrošina stabilā iekšzemes pieprasījuma dinamika un eksporta pieaugums.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1172743
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties