Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Latvijas sportisti vasaras olimpiskajās spēlēs

     Novērtēts!

    Referāts8 Sports

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:906075
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.03.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Antīko olimpisko spēļu vēsture    4
  Olimpiskie simboli    5
  Latvija olimpiskajā kustībā    5
  Latvija 1996. gada vasaras olimpiskajās spēlēs    6
  Latvija 2000. gada vasaras olimpiskajās spēlēs    6
  Latvija 2004. gada vasaras olimpiskajās spēlēs    8
  Secinājumi    10
  Izmantotā literatūra    11
  Pielikums    12
Darba fragmentsAizvērt

Mana referāta nosaukums ir ”Latvijas sportisti vasaras olimpiskajās spēlēs”. Es tuvāk apskatīšu Latvijas sportistu panākumus pēdējās trijās vasaras olimpiskajās spēlēs: Atlantā 1996. gadā, Sidnejā 2000. gadā un Atēnās 2004. gadā.
Darbu rakstu ar mērķi, lai uzzinātu par Latvijas atlētu sasniegumiem olimpiskajās spēlēs un tad, kad būs jāliek sportā ieskaite, ar manu darbu varētu iepazīties arī citi skolēni.
Olimpiskās spēles – grandiozi sporta svētki, kur ik pēc četriem gadiem pulcējas pasaules labākie atlēti, lai godīgās sacensībās mērotos spēkiem.
Olimpisko spēļu dzimtene ir senā Grieķija, kurā sacensības bija reliģisko svētku sastāvdaļa. Spēles notika vairākās Grieķijas vietās – Pītijā, Nemejā u.c.. Plašākās par godu Olimpa dievam Zevam rīkoja Svētajā ielejā Olimpijā.
Olimpiskās spēles notika ik pēc četriem gadiem. Šo ciklu dēvēja par olimpiādi, un grieķi to izmantoja laika skaitīšanai.
Antīkajās olimpiskajās spēles varēja piedalīties tikai vīrieši – brīvie grieķi no visām Grieķijas pilsētām un kolonijām, kas atradās visapkārt Vidusjūrai. Olimpijā ielaida tikai vīriešus. Sieviešu sporta spēles notika tikai Spartā, taču tām nebija dots olimpiādes vārds. Pirms spēlēm atlētiem desmit mēnešus vajadzēja intensīvi trenēties mājās un mēnesi Olimpijā speciālu instruktoru un pārstāvju uzraudzībā. Viņi ēda un trenējās saskaņā ar sevišķiem priekšrakstiem. Sacensībām bija arī tiesneši un uzraugi.
Ilgus gadus vienīgā balva olimpisko spēļu čempionam bija olīvzaru vainags. Kopš 61. olimpiādes Olimpijā sāka uzstādīt čempionu statujas – šāds gods tika tikai tiem, kuri uzvarēja trijās olimpiādēs pēc kārtas. Par godu uzvarētājiem sacerēja dziesmas. Olimpisko spēļu popularitātes pieaugšana ietekmēja uzvarētāju godināšanu.
Pilsētas, no kurām nāca olimpiskie čempioni, sāka rīkot krāšņas uzvarētāju sagaidīšanas svinības, dāvāja vērtīgas balvas, nodrošināja dažādas privilēģijas.
1169 gadu laikā notika gandrīz 300 olimpisko spēļu. Mūsu ēras sākumā kristietība pakāpeniski kļuva par Romas impērijas oficiālo reliģiju, bet olimpiskās spēles tika uzskatītas par pagānisku rituālu. 393. gadā Romas imperators Feodosijs pirmais aizliedza olimpiskās spēles. Olimpijas drupas 1829. gadā atklāja franču arheologi. Mūsdienās netālu no Olimpijas atrodas Starptautiskās Olimpiskās akadēmijas mājvieta.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1212182
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties