Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:653797
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.05.2000.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Jebkuras valsts ekonomikā, lai sekmīgi varētu regulēt saimnieciskos procesus, kā arī sekmīgi veikt uzņēmējdarbību, ir nepieciešams veidot ekonomiskās darbības plānus kā valsts tā arī atsevišķa uzņēmuma līmenī. Lai šie plāni būtu veiksmīgi un tie varētu reāli īstenoties dzīvē, tajos bieži vien ir nepieciešams izstrādāt prognozes, kas atbilstu katra atsevišķa subjekta mērķiem un prasībām pašreiz kā arī nākotnē. Šīm prognozēm var būt dažādi mērķi un objekti (piemēram: potenciālie pircēji, bezdarba līmenis valstī, preču sortiments tirgū, tirgus konkurence u.t.t.), uz kuru pētījumiem un analīzēm tiek veidotas un pamatotas attiecīgas prognozes. Tā daži no tādiem pētījuma objektiem varētu būt tieši valsts iekšzemes kopprodukts, bezdarba līmenis valstī, inflācijas tempi, kā arī citi makroekonomiski rādītāji. Šo minēto rādītāju kopsakarību ļoti labi var aplūkot pētot konjunktūru. Tādejādi Latvijas Republikas uzņēmējiem vajadzētu savu projektu plānošanā un īstenošanā, ievērot arī Latvijas tautsaimniecības konjunktūras attīstības tendences, kas savukārt dotu lielu guvumu sekmīgas uzņēmējdarbības veikšanai. Konjunktūras attīstības tendencēm nepieciešams sekot arī Latvijas Republikas valdībai , analizējot to, izsakot pareizas prognozes, lai varētu izveidot pareizu valsts ekonomisko politiku, kuras īstenošana nestu lielāku labumu valsts ekonomikai un tās iedzīvotājiem. Šajā darbā tiks apskatītas konjunktūras attīstības analizēšana un prognozēšana , tās pielietojums analizējot situāciju Latvijas Republikā. Darbā izvirzīto mērķu sasniegšanai veicamie uzdevumi:
pamatojoties uz ekonomisko literatūru un statistiskiem datiem, pētīt Latvijas Republikas konjunktūras attīstību;
pamatojoties uz Latvijas Republikas tautsaimniecības analīzi, izdarīt priekšlikumus un secinājumus Latvijas Republikas tautsaimniecības attīstībai.
Kā pētījuma avoti šajā darbā tiks izmantota speciālā ekonomiskā literatūra un statistisko datu krājumi.
Kā pētījumu metodes tiek izmantotas: ekonomiskā analīze un prognozēšana, statistiskās salīdzināšanas metodes.
Autors galveno uzmanību veltīs konjunktūras svārstībām, to būtībai un praktiskai pielietošanai par piemēru ņemot Latvijas Republikas konjunktūru.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1177808
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties