Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:862192
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 43 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 20. gs. (1900. - 1999. g.)
2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Teorētiskais apskats, materiālu un metožu apskats    5
  Ievads    6
  Politiskās partijas    7
  Partiju iedalījums    8
  Kreisie    10
  Labējie    10
  Labējie un kreisie Latvijā    12
  Vēlēšanas    13
  Vēlēšanu sistēmas    14
  Mažoritārā sistēma    14
  Proporcionālā sistēma    15
  Jauktā sistēma    16
  Latvijas Republikas 6.Saeimas vēlēšanas    18
  Vēlēšanu kārtība    18
  5.Saeimas darbības ietekme uz vēlēšanu rezultātiem    22
  Partiju saraksti    25
  Demokrātiskā partija „Saimnieks”    25
  Savienība „Latvijas Ceļš”    26
  Tautas kustība Latvijai (Zīgerista partija)    28
  Apvienība „Tēvzemei un Brīvībai”    30
  Latvijas Zaļās partijas un Latvijas nacionālās Neatkarības Kustības apvienotais saraksts    31
  Vienības partija    32
  Latvijas Zemnieku savienības, Kristīgo demokrātu savienības un Latgales demokrātu savienības apvienotais saraksts    33
  Tautas saskaņas partija    34
  Latvijas Sociālistiskā partija    35
  6.Saeimas vēlēšanas mūsdienu vēlēšanu kontekstā    36
  Nobeigums    39
  Izmantotā literatūra    41
  Pielikums    44
Darba fragmentsAizvērt

Šajā Zinātniski Pētnieciskajā darbā tiek aplūkotas Latvijas Republikas 6. Saeimas vēlēšanas. Galvenais darba mērķis ir izanalizēt šo vēlēšanu rezultātus, šāda iznākuma cēloņus un apskatīt tās mūsdienu kontekstā.

Darba teorētiskajā daļā autors raksta par politisko teoriju. Tā tiek apskatīta diezgan plaši un vispusīgi, tā nav sīki analizēta. Tiek pievērsta uzmanība galvenajiem demokrātiskās sabiedrības elementiem, partijai un vēlēšanām, kā arī plašākam politiskās ideoloģijas dalījumam – kreisajās un labējās idejās. Visa teorētiskā daļa tiek sasaistīta ar Latvijas Republikā pastāvošo politisko sistēmu, tās raksturīgākajām iezīmēm.

Darba pētnieciskajā daļā autors, pirmkārt, raksta par cēloņiem 5. Saeimas darbībā, kas ietekmēja vēlēšanu rezultātus. Šeit tiek plaši aprakstīta un argumentēta politiskā situācija valstī, kā arī iedzīvotāju attieksmes cēloņi pret to. Otrkārt, tiek pētīta katra 6. Saeimā iekļuvušā saraksta panākumi un to pamatojums. Šajā daļā tiek daudz izmantoti dažādi preses materiāli, tāpēc partiju un to savienību rezultāti tiek apskatīti no dažādiem tā aspektiem. Treškārt, tiek atrastas kopīgās un atšķirīgās tendences šodienas Latvijā, tajā notiekošajām politiskajām norisēm, kā arī tiek rakstīts par Latvijas attīstību demokrātijas ideju realizēšanā un politiskajās norisēs.
Rakstot Zinātniski Pētniecisko Darbu par 6. Saeimas vēlēšanām, tā pētnieciskajā daļā, pārsvarā izmantoju preses materiālus. Kā analītiskus līdzekļus, kuros aprakstīts daudz par vēlēšanu tendencēm Latvijā, izmantoju internetu, tajā publicētos rakstus. Teorētiskās daļas izstrādē bija pieejams plašs grāmatu klāsts.

Presē ir publiskoti ļoti daudzpusīgi viedokļi par visu, kas ir daudzmaz satīts ar šīm vēlēšanām. Pārsvarā apskatīju divus lielākos Latvijas preses izdevumus „Diena” un „Neatkarīgā Cīņa”. Tajos tika publicētas plašas rakstu sērijas par dažādiem tematiem. Tāpat intervijas ar politologiem, politiķiem un citiem ekspertiem, kuri gan pirms, gan pēc vēlēšanām pārsvarā klāstīja savu nākotnes redzējumu par valsts attīstību pēc vēlēšanām. Tāpat šajos dialogos daudzi no intervējamiem stāstīja un izklāstīja daudzas ar politisko teoriju saistītas lietas.
Internetā nebija iespējams iegūt, kādu ļoti noderīgu informāciju saistībā ar 6. Saeimas vēlēšanām, jo 1995. gadā nebija plaši pieejams internets kā rezultātā rakstu materiāli par manis izvēlēto tematu nav. Taču vēlāk publicētie 90. gadu beigās, kuros ir kaut nedaudz pieminētas šīs vēlēšanas, pārsvarā ir sasaistīti kopā ar citām vēlēšanām un kopējām politiskajām tendencēm valstī.

Grāmatas esmu izmantojis sava darba teorētiskajā daļā. Šādi uzziņas materiāli ir plaši pieejami. Taču latviešu val. ir diezgan šaurs šīs literatūras loks. Ļoti daudzpusīga ir literatūra angļu val. Daudzos šādos darbos tiek runāts konkrēti par kādu no tematiem, ir grūti sameklēt svešvalodā literatūru, kurā būtu vispusīgi aprakstīts par visiem ar teoriju saistītajiem tematiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties