Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:975800
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.01.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

No kādreizējās Latvijas Kara flotes kuģiem kara gaitas zem sveša karoga un pavēlniecības un pārsvarā ar svešām komandām vēl turpināja “Virsaitis” (T-297), “Viesturs” (T-298), kā arī palīgkuģi “Varonis”, “Uran” un “Artilērists”. 29. jūnijā Atlantijas okeānā ceļā no Norfolkas un Riodeženeiro F. Grauda rēderejas kuģi “Evaralda” (3951 BRT) ar artilēriju apšauda kapteiņleitnanta Ervīna Rostina zemūdene “U-158”. Pēc tam kad jūrnieki kuģi atstājuši, vācieši piebrauc un to uzspridzina. No glābšanas laivas tie noņem kapteini I. Martinsonu un ieved zemūdenē, kur tas nākamajā dienā līdz ar saviem sagūstītājiem aiziet bojā, kad amerikāņu lidmašīna zemūdeni “U-158” nogremdē. 13. jūlijā aizgāja bojā kuģniecības sabiedrības “Gaida” tvaikonis “Ausma ” (1905 BRT), kas bija nonācis vācu rokās. Šis kuģis bija jau pārkritīs par “Kathe Oldendorf”, uzskrēja mīnai austrumos no Rīgenes salas.
Latvijas Tirdzniecības flote bija zaudējusi 10 tvaikoņu, 9 torpedētajiem pieskaitot arī tvaikoni “Laimdota” (3699 BRT), kurš nu jau kā beļģu “Brabo” nogrima Anglijas piekrastē pēc 13. marta sadursmes ar poļu tvaikoni “Pozan”, un daduz latviešu jūrnieku dzīvības. Interesantākais kuģa liktenis Otrā pasaules karā ir ledlauzis «Krišjānis Valdemārs». «Krišjānis Valdemārs» XX gs. 20. un 30. gados bija vienīgais jaunais Latvijas tvaikonis.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties