Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:651341
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Latvijas vēsture un attiecības ar Krieviju    4
2.  Latvija – Krievija: mazas un lielas valsts savstarpējās attiecības    6
3.  Latvijas – Krievijas attiecības šodien    10
  Nobeigums    12
  Literatūras saraksts    13
Darba fragmentsAizvērt

2000.gada jūnija Krievijas Ārpolitikas koncepcijā noteikti stratēģiski uzdevumi triju Baltijas valstu kontekstā. Izteikta pārliecība, ka šo valstu un Krievijas Federācijas attiecībās paredzama laba perspektīva. Uzsvērta nepieciešamība virzīt tās labu kaimiņattiecību un savstarpēji izdevīgas sadarbības gultnē. Vienlaikus koncepcijā arī noformulēti šīs sadarbības noteikumi – baltiešiem jāciena un jāievēro krievu intereses, jo centrālais jautājums ir krievvalodīgo iedzīvotāju tiesību saglabāšana mītnes valstīs.
Vēsturiskā realitāte liecina, ka starptautiskās attiecības līdz šim ir bijušas lielu valstu monopols, savukārt mazo valstu pastāvēšana tika uzskatīta kā izņēmums no kopējās likumības. Vēl 19.gadsimtā valstīm bija tendence kļūt lielākām, pakļaujot un pievienojot citas zemes un valstis, tādējādi mazākās valstis bija lielo valstu politiskie spēļu objekti un to ietekme starptautiskajā politikā bija niecīga. Taču stāvoklis ir mainījies, un pasaulē ir radušās vairāk nekā simts jaunas valstis, kuras var uzskatīt par mazām. Tās tiek uzskatītas par likumsakarīgi eksistējošiem un dzīvotspējīgiem starptautiskās sistēmas subjektiem, kaut arī starptautiskajā politikā ir manāmas nevienlīdzības attiecībās ar lielākām un daudz spēcīgākām valstīm.
Starptautiskās organizācijas dažkārt piešķir mazām valstīm vienlīdzīgu vai proporcionālu pārstāvniecību attiecībā pret iedzīvotāju skaitu, tomēr lēmumu īstenošanā lielāku dalību un ietekmi izrāda lielās valstis un vairums svarīgu jautājumu tiek lemti, lielvalstu vadītājiem savstarpēji vienojoties.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties