Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:761357
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Bankas aktīvu struktūra un analīze    4
  Secinājums un priekšlikumi    25
  Literatūras saraksts    26
  Pielikums    27
Darba fragmentsAizvērt

Turpinošās banku tirgus nestabilitātes un krīzes apstākļos, kas ir pieņēmuši slēptās formas, to uzticamības konstatēšanas problēma ir īpaši aktuāla, ir nepieciešams pareizi novērtēt tās vai citas bankas stāvokli, padarīt banku sistēmu daudz “caurspīdīgāku “ un paredzamāku.
Bez tam, ka veiktās analīzes rezultāti atļauj piesargāt patērētājus no problēmbanku piedāvāto pakalpojumiem, pašām kredītiestādēm ir nepieciešama objektīva un uzticama tekošā stāvokļa (un arī iespējams, perspektīvā ) vērtējuma sistēma, jo komercbankas pārvaldes efektivitāti nosaka iespēja veikt savu darbību prasmīgi un pilnā saderībā ar valsts vajadzībām un ekonomiskajiem mērķiem, ko nevar panākt, ja nav operatīvās informācijas, nav iespējas veikt salīdzinājumu ar citām bankām.
Dotā kursa darba mērķis ir Latvijas komercbanku aktīvu struktūras analīze , ar kuras palīdzību var redzēt, kādos ekonomikas sektoros banka novirza savus resursus un kādā līmenī ir diversificēti tās ieguldījumi. Pie tam tiks izskatīts kā aktīvu struktūra ietekmē bankas bilances likviditāti, kā arī jautājumu par bankas aktīvu pārvaldi, kā procesā noskaidrosies kā komercbankai ir jāizvieto savi līdzekļi aktīvos, tā lai, no vienas puses, tie būtu virzīti uz peļņas iegūšanu, bet no otras puses – nepalielinātu bankas risku zaudēt šos līdzekļus.
Ar aktīvu struktūras skaitliskās analīzes palīdzību tiks noteiktas salīdzinosās nozīmes bankas līdzekļu izmantošanas pamatvirzienos un dažādu operāciju salīzdīnošos izmērus, kas raksturo to nozīmi bankas darbībā, , kā rezultātā šādas darbības analīze ļaus veikt daudz pamatotākus secinājumus un sniegt rekomendācijas atbilstošu pārvaldes lēmumu pieņemšanai.
Lai saniegtu iizvirzīto mērķi, ir jānosaka sekojoši uzdevumi :
Izpētīt jēdzienu « bankas aktīvu struktūra », apskatīti to klasifikāciju un pārvaldi ;
Izanalizēt aktīvu struktūras izmaiņas visās Latvijas komercbankās ;
Apskatīt aktīvu struktūru, izmantojot četras Latvijas bankas.
Kursa proekts sastāv no teorētisks un praktiskās daļas. Teoretiskai daļai ir izmantota ārzemju autoru līteratūra. Analizēj bīja izmantota Latvijas Komercbankas fīnansu parskati, tajā skaita bīlances Aktīvi par 2001.gadā 31.decembri. Analīzes procesā bīja izskatītī aktuālie informācijas avoti un laikraksta “Bizness un Baltija” materiāli. Kursa darbā sniegti Finansu Kapitala un Tirdznīecibas Komisijas (FKTK) noteikumi un noradījumi no Latvij…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties