Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:417140
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.10.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kopējā situācija Lielbritānijā
Līdz 1990.gadam migrantu izplūšana no valsts pārsniedza vai vismaz līdzsvaroja iedzīvotāju skaitu Lielbritānijā, līdz ar to nebija vērojams nozīmīgs iedzīvotāju skaita pieaugums. Reizi divos gados Lielbritānijas valdība veic iedzīvotāju skaita izmaiņu prognozes nākamajiem gadiem, balstoties uz iepriekšējiem statistiskajiem datiem. Pēdējās prognozes paredz, ka Lielbritānijas iedzīvotāju skaits līdz 2031.gadam pieaugs par 5,6%, turklāt 85% no šī pieauguma veidos imigranti. Ar šī brīža tendencēm prognozējams vismaz divi miljoni imigrantu katru dekādi.
Kā liecina statistika, migrācija ir populāra gados jaunāku cilvēku vidū. 2003.gadā vecuma grupas no 15- 24 un no 25- 44 abas kopā veidoja vairākumu no migrantiem abās migrācijas plūsmās- attiecīgi 84% imigrantu un 75% emigrantu bija šājā vecuma kategorijā. Dažādi pētījumi parāda lielo īpatsvaru jaunu cilvēku vidū, kas ieguvuši augstāko izglītību, aizplūšanu uz attīstītākām valstīm. Kopumā 3 līdz 5 procenti no jauniešiem, kas jaunajās ES dalībvalstīs ieguvuši trešā līmeņa izglītību (dažādu veidu pēcvidusskolas izglītība), dodas uz Rietumeiropu labākas algas meklējumos. Šā iemesla dēļ jaunās dalībvalstis satraucas ne tikai par "smadzeņu aizplūšanu", bet arī par "jauniešu aizplūšanu". Populārākā valsts, uz kuru dodas darba meklētāji no Eiropas, ir Lielbritānija. Tajā kopumā reģistrējušies 175 tūkstoši viesstrādnieku no astoņām jaunajām ES dalībvalstīm (Baltijas valstis, Polija, Čehija, Slovākija, Ungārija, Slovēnija), tāpēc mēs izvēlējāmies tieši šo valsti savam pētījumam.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1341143
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties