Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:568966
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.09.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Starptautiskā organizācija- Eiropas Savienība    4
1.1.  Eiropas Savienības mērķi    6
1.2.  Eiropas Savienības pārziņa    6
2.  Latvijas integrācija Eiropas Savienībā    8
2.2.  Integrācijas norise    9
2.3.  Latvijas pilsoņu viedoklis par Latviju kā Eiropas Savienības dalībvalsti    11
  Secinājumi    14
  Izmantotie informācijas avoti    15
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Sākotnēji Eiropas Savienība tika dēvēta par Eiropas Ogļu un tērauda kopienu. Tā bija pirmā Eiropas transnacionālā institūcija, no kuras vēlāk attīstījās Eiropas Savienība. Būtiski bija veidot tādas Eiropas valstu attiecības, kuru pamatā būtu kopīgas intereses un mērķi.
Eiropas Savienībai ir dažādi mērķi, taču nozīmīgākie no tiem ir miera un stabilitātes garantēšana; ekonomiskās labklājības palielināšana; sociālās labklājības nodrošināšana; iekšējās drošības garantēšana; Eiropas starptautiskās lomas ietekmes palielināšana.
Eiropas Savienība darbojas tikai un vienīgi tās pārziņas robežās.
Latvijas integrācijas process Eiropas Savienībā sākās līdz ar neatkarības atgūšanu. Tiek secināts, ka zaudējumi, kuri rastos Latvijai neiestājoties Eiropas Savienībā, būtu lielāki, nekā, ja Latvija pievienotos ES. Virzība uz Eiropas Savienību un pievienošanās tai veicinās Latvijas attīstību, labklājību un strukturālas izmaiņas. Pozitīvs aspekts ir jaunu tehnoloģisko iekārtu ieviešana uzņēmumos, zemāku cenu un plašāka piedāvājuma rašanās.
Līdz ar Latvijas iekļaušanu Šengenas zonā Latvijas iedzīvotāji var brīvi ceļot ES teritorijā.
Pēc Brīvās tirdzniecības līguma noslēgšanas Latvija drīkst īstenot brīvu preču kustību starp Latviju un Eiropas Savienības dalībvalstīm, atcelt ievedmuitas tarifus Latvijas preču ievešanai Eiropas Savienībā, kas veidoja veicinošus nosacījumus tam, lai Latvijas preces ieplūstu Rietumu tirgū, līdz ar to veicinot Latvijas ekonomikas izaugsmi.
Par pozitīvāko, ko devusi iestāšanās Eiropas Savienībā, Latvijas iedzīvotāji uzsvēruši brīvu cilvēku, preču un pakalpojumu kustību Eiropas Savienības teritorijā, kā arī mieru Eiropas Savienības dalībvalstu starpā, studentu apmaiņas programmas, darba iespējas, sociālās labklājības līmeni ES. Taču kā problēmas valstī minēts bezdarbs, ekonomiskā situācija, inflācija, nodokļu, veselības un sociālās aprūpes sistēma.
Tādēļ jāsecina, ka pievienošanās Eiropas Savienībai Latvijai, tās iedzīvotājiem ir sniegusi vairāk pozitīvu nekā negatīvu iespaidu. Latvijai jāturpina attīstīt ekonomika, kā arī jādara viss iespējamais, lai nodrošinātu Latvijas iedzīvotājus ar pieņemamu veselības un sociālās aprūpes sistēmu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties