Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:727850
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.04.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
I.  Problēmas apraksts    3
II.  Ieinteresētās grupas    6
III.  Rīcībpolitikas iespējamās alternatīvas/risinājumi    8
IV.  Rīcībpolitikas rekomendācijas    10
Darba fragmentsAizvērt

IV. RĪCĪBPOLITIKAS REKOMENDĀCIJAS.
Ja ekonomikā ir vērojama nestabilitāte, tad viens no būtiskākajiem makroekonomikas uzdevumiem ir atrast šīs nestabilitātes cēloņus un nodrošināt nepieciešamos pasākumus, lai ekonomika būtu stabila. Ekonomiskā līdzsvara problēma ieņem makroekonomikā centrālo vietu un, ja ir problēmas kādā makroekonomikas sektorā, ekonomiskā attīstība apstājas un IKP samazinās, tāpēc ir svarīgi piedāvāt efektīvas metodes, kā nepieļaut ekonmikā nestabilitāti.
Fiskālā politika ir valdības ieņēmumu un izdevumu politika. Latvijas savu ekonomisko krīzi pārvarēja ar fiskālās politikas instrumentiem. Latvijas valdība 2011. gada vidū no plānotā starptautiskā aizdevuma saņēma 4,4 miljardus eiro, no kuriem 49% tika izlietoti valsts budžeta deficīta un valsts budžeta aizdevuma finansēšanai, 38,5% valsts parāda atmaksai, ~10% finanšu sektora stabilizācijai, bet 2,5% Parex bankas maksātnespējas novēršanai. 2010. gadā Latvijas preču eksports pieauga par 30% un eksporta kopapjoms pārsniedza pirmskrīzes līmeni. Tādējādi 2010. gada otrajā pusē Latvijā atjaunojās ekonomikas izaugsme.
Fiskālās politikas galvenie uzdevumi ir stimulēt ekonomikas pastāvīgu izaugsmi, kā arī stabilizēt ekonomiku. Efektīvā pieprasījuma koncepcijas būtība ir ražošanas apjoma palielināšanās iespējas, veicinot kopējo pieprasījumu. Efektīvais pieprasījums ietekmē ražošanas apjomu. Tātad sabiedrībā saražoto preču un pakalpojumu daudzums, kā arī nodarbinātības līmenis ir tieši atkarīgs no kopējo izdevumu apjoma. Būtībā tā ir stratēģiska politika, kura valsts izdevumu izmanto ekonomikas atveseļošanai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties