Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:506790
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.02.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mani, kā lasītāju, pārsteidza viņa neatlaidība. Kārlis Ulmanis nekad nepadevās vienmēr virzījās uz mērķi, kad viņš gribēja kaut ko sasniegt. Viņš vienmēr tiecās pēc savām iecerēm un, kā jau iepriekš minēju, Ulmanis gribēja padarīt Latvijas valsti par latviski neatkarīgu lauksaimniecības nodrošinātu un neitrālu Latviju. Neskatoties uz to, ka viņam nācās cīnīties, lai iegūtu prezidenta krēslu un padarīt Latviju par latvisku valsti. Kārlis neatkāpās pat tad, kad pirmās vēlēšanas bija viņam neveiksmīgas, kas padarīja viņu vēl stiprāku un mērķtiecīgāku sasniegt savu mērķi, kuru galu galā viņš arī sasniedza.Laika posms pēc 1934.gada 15.maija ir iegājis vēsturē ar nosaukumu „Ulmaņa laiki”. Saimnieciski tas bija ekonomiskās augšupejas laiks, dzīves un izglītības līmeņa celšanās, kultūras dzīves pacēluma laiks. Politiski šis periods bija autoratīvās iekārtas laiks ar vadoņa kultu un neizbēgamo politisko pretspēku rašanos. Kā ministru un Valsts prezidents Kārlis Ulmanis bija saistīts arī ar Latvijas armiju.
Šī grāmata ir cienīga, lai katrs varētu izlasīt un gūt priekštatu par tā laika notikumiem, it sevišķi par Kārļa Ulmaņa garo ceļu politikas jomā, kuru viņš arī sasniedza, neskatoties uz daudzām grūtībām un dzīves pārbaudījumiem. K. Ulmaņa dzīves stāsts ir ļoti krāsains un lasot, sāk parādīties daudz vēsturisku faktu, kuru grāmatā ir tik daudz, ka dažreiz grūti tam visam sekot līdzi un saprast. Ieintresēja arī, tas faktors, ka tiek aprakstīti arī cilvēki, kas bija saistīti ar K. Ulmani viņa politiskajā dzīve, kas padara stāstu krāsaināku.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1364712
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties