Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:969727
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.02.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 18 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Banku sistēmas struktūra Latvijā    6
1.1.  Komercbankas un to funkcijas    9
1.2.  Nebanku finanšu institūcijas    11
1.3.  Centrālā banka un tās funkcijas    13
2.  Latvijas banku sistēmas loma naudas piedavājuma regulēšanā. Centrālās Bankas metodes naudas apgrozības regulēšanā    18
2.1.  Refinansēšanas likme    21
2.2.  Obligātās rezervju normas    26
  Secinājumi    29
  Izmantotā literatūra    31
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās banku sistēmai ir liela nozīme tautsaimniecībā, jo tā nodrošina naudas līdzekļu apriti. Banku darbība ir plaša un daudzpusīga. Tā ietver sevī brīvo līdzekļu akumulēšanu, pieņemot depozītus, kredītu izsniegšanu klientiem un dažādas citas finanšu operācijas.
Komercbanku sistēmas centrā atrodas Centrālā Banka, tai ir noteicošā loma banku sistēmā, jo tā nodrošina kontroli pār naudas apgrozību. Latvijas Banka ir Latvijas Republikas Centrālā Banka. Latvijas Bankas galvenais mērķis: īstenojot naudas politiku, regulēt naudas daudzumu apgrozībā, lai saglabātu cenu stabilitāti valstī. Centrālās Bankas darbība ir daudzpusīga. Taču tās galvenais uzdevums ir īstenot valsts monetāro politiku.
Banku darbība ir specifisks uzņēmējdarbības veids, kas saistīts ar naudas resursu piesaistīšanu un aizdevuma kapitāla sadali. Kā īpaši uzņēmumi bankas iegūst tādu peļņu no savām operācijām, kuras avots ir procentu starpība starp ieguldījumiem un kredītiem. Latvijā kredīta un banku sistēma sastāv no diviem līmeņiem: pirmo līmeni pārstāv Centrālā Banka, otro līmeni pārstāv specializētās un universālās komercbankas, krājaizdevumu sabiedrības kā arī nebanku kredīta un finanšu iestādes. Visas kredītiestādes var iedalīt trijās grupās: Centrālā Banka, komercbankas un specializētas nebanku kredīta institūcijas.
Pēdējo 10 gadu laikā Latvijas finanšu sektors būtiski mainījies. Nozīmīgākie Latvijas finanšu sistēmas liberalizēšanas un regulēšanas pasākumi – finanšu pakalpojumu liberalizēšana, valūtas maiņas ierobežojumu un banku procentu likmju administratīvās regulēšanas atcelšana, tekošā un kapitāla konta liberalizēšana un tirgus atvēršana ārvalstu konkurencei – veikti jau 20. gs. 90. gadu sākumā. Tādējādi finanšu sistēmas attīstības svarīgākie pamatnosacījumi Latvijā tika ieviesti jau pārejas posma sākumā. Kopš tā laika Latvijas finanšu sektors pārdzīvojis dažādus attīstības posmus, t.sk. strauju banku sektora izaugsmi, banku privatizāciju, 1995. gada banku krīzes ietekmi, 1998. gada Krievijas finanšu krīzes izraisītās grūtības. Savukārt uzraudzības sistēmas pilnveide, banku sektora konsolidācija un ārvalstu kapitāla ieplūde veicinājusi finanšu sektora stabilitātes pieaugumu un nostiprināšanos. Pateicoties lielākajām banku apvienošanām un pārpirkšanām, kas notika 1998.-2001. gadā, Latvijas banku sistēma nostabilizējās.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties