Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:492442
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Statistikas jēdziens    4
2.  Absolūtie lielumi    5
3.  Relatīvie lielumi    6
4.  Vidējie lielumi    11
5.  Variācijas rādītāji    16
6.  Dinamikas izmaiņu rādītāji    19
7.  Dinamikas rindas pamattendences jeb trenda atklāšana    24
  Secinājumi    28
  Izmantotā literatūra    30
Darba fragmentsAizvērt

Viens no svarīgākajiem kritērijiem, kas raksturo ekonomiskās izaugsmes attīstību valstī, ir tās ārējā tirdzniecība. Ārējā tirdzniecība ir preču un pakalpojumu apmaiņa pāri starptautiskām robežām un teritorijām. Tā ietver eksportu un importu.
Eksports ir jebkura prece vai patēriņa priekšmets nosūtīts vai citādi transportēts prom no valsts, pilsētas uz citu vietu, parasti, lai izmantotu tirdzniecībā vai pārdošanā.
Pateicoties ārējam pieprasījumam, Latvijas uzņēmumi eksportē un saņem naudu, ko tērē par importu, bet daļu naudas izdod iekšzemē, norēķinoties par pakalpojumiem, iepērkot iekšzemes izejvielas un maksājot par darbaspēku. Liels ārējais pieprasījums veicina iekšzemes pieprasījumu. Preču ražošanas apjomu un kvalitāti, to spēju konkurēt starptautiskajā tirgū parāda jebkuras valsts ārējās tirdzniecības bilance. Jau ilgāku laiku Latvijas ārējās tirdzniecības bilance ir ar negatīvu saldo jeb deficītu – Latvija iepērk ārzemēs vairāk preču nekā pārdod pati uz ārzemēm. Tieši pieaugošais ārējās tirdzniecības bilances deficīts ir viens no būtiskākajiem Latvijas ekonomikas riska aspektiem.
Eksports un imports ir ļoti svarīgs ekonomiskais rādītājs, tādēļ izvēlējos rakstīt kursa darbu par šādu tēmu. Šajā darbā tiek analizēta eksporta un importa struktūra, dinamika, kā arī pielietotas dažādas citas statistikas metodes tādas kā vidējie lielumi,dinamikas izmaiņu rādītāji, variācijas apjoma rādītāji , kas ļauj sīkāk un precīzāk apskatīt un iedziļināties dotajā tēmā. Aprēķinu rezultāti tiek parādīti tabulu formā, kas ļauj vieglāk , ērtāk pārskatīt, salīdzināt un novērtēt, kā arī attēloti diagrammu veidā, kas ļauj vieglāk uztvert attēlojamo parādību kopumā, saskatīt tās raksturīgākās pazīmes.
Nepieciešamos datus un teoriju ieguvu no statistikas mācību grāmatām, pierakstiem, kā arī centrālās statistikas pārvaldes mājas lapas internetā, kā arī pielietoju savas iegūtās zināšanas statistikas stundās.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties