Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:437904
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Slēgtie fondi    4
  „Kapitāla aizsardzības fonds”    5
  „LVA naudas fonds” un „Vērtspapīru fonds”    6
  „Nekustamā īpašuma fonds”    7
  „Prudentia”    8
  „Baltijas nekustamā īpašuma fonds”    9
3.  Investīciju lēmumu pieņemšanas kārtība    10
4.  Par slēgto ieguldījumu fondu ienākumu sadali    10
5.  Ar ieguldījumiem saistītie riski    10
6.  Ieguldījumu sabiedrību darbības analīze    12
7.  Informācijas avoti    14
Darba fragmentsAizvērt

Ieguldījumu fonds ir lietu (naudas, nekustamā īpašuma u.c.) kopība, kurā ieguldītāji apvieno savus līdzekļus, lai veiktu ieguldījumus ar mērķi panākt ieguldītā kapitāla vērtības pieaugumu. Par saviem ieguldījumiem ieguldītājs saņem ieguldījumu apliecības proporcionāli viņa ieguldījumam fondā. Ieguldījumu fondu mērķis ir samazināt risku darījumos ar vērtspapīriem un veicināt privāto uzkrājumu ieguldīšanu vērtspapīru tirgū. Ieguldījumi fondu ieguldījumu apliecības dod iespēju ieguldītājiem dalīt risku un izdevumus, kas saistīti ar ieguldījumiem finanšu tirgos, tādejādi gūstot lielākus ienākumus. Ienākums parasti tiek gūts no darījumiem ar fondu mantu, bet citos gadījumos arī dividenžu veidā. Katra ieguldījumu fonda profesionālu pārvaldi nodrošina kāda ieguldījumu sabiedrība, kas arī emitē šī fonda ieguldījumu apliecības.
Pasaulē un arī Latvijā tiek izšķirti divi galvenie fondu veidi - atvērtie un slēgtie ieguldījumu fondi, kas sīkāk tiek iedalīti atkarībā no vērtspapīriem un citiem aktīviem, kas veido fondu portfeļus, attiecīgo fondu pārvaldīšanas un peļņas gūšanas stratēģijas. Atvērtais ieguldījumu fonds ir fonds, kuru pārvaldošajai sabiedrībai ir pienākums veikt ieguldījumu apliecību atpakaļpirkšanu, ja fonda ieguldītāji to pieprasa. Slēgtais ieguldījumu fonds ir fonds, kuru pārvaldošajai sabiedrībai ir aizliegta ieguldījumu apliecību atpakaļpirkšana.
Ieguldījumu fondu ieguldījumu apliecību tirdzniecība biržās ir ļoti līdzīga akciju tirdzniecībai. Biržas informācijā (parasti sakārtotas tabulās) līdzīgi kā akcijām parasti tiek uzrādīta fonda ieguldījumu apliecības vidējā cena, tirdzniecības sesijas pēdējā cena, pieprasījuma un piedāvājuma apjoms un cena, kopējais apgrozījums. Papildus šiem ierastajiem parametriem, tiek rādīta arī ieguldījuma apliecības tīrā aktīvu vērtība.
Biržās sākotnēji tika tirgotas tikai slēgto ieguldījumu fondu apliecības, jo, tā kā fonda pārvaldniekam nav pienākums obligāti atpirkt fonda ieguldījumu apliecības, pastāv nepieciešamība nodrošināt to likviditāti. Pēdējo gadu laikā biržās mēdz tirgot arī atvērto fondu ieguldījumu apliecības, līdz ar to fondu daļu īpašniekiem nodrošinot iespēju tirgoties arī savā starpā, ne tikai pērkot vai atpārdodot fonda ieguldījumu apliecības no fonda pārvaldnieka, tomēr joprojām lielāko daļu atvērto fondu ieguldījumu apliecības biržās netirgo, bet tikai atspoguļo par tām informāciju. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties