Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:768876
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.02.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Cilvēku tirdzniecības upuru skaits Latvijā un arī Eiropas Savienībā pēdējo gadu laikā strauji pieaug. Tam ir dažādi iemesli, bet viens no galvenajiem ir dalībvalstu nespēja savos tiesību aktos transponēt ES Direktīvu cilvēku tirdzniecības novēršanai.
Pārsvarā cilvēku tirdzniecības upuri tiek izmantoti seksuālajā ekspluatācijā, un lielākais vairākums no upuriem ir sievietes.
Latvija jau kopš neatkarības atjaunošanas deviņdesmito gadu sākumā tiek uzskatīta par cilvēku tirdzniecības upuru izcelsmes valsti. Un jautājumu - vai ir pamats uzskatīt, ka Latvija, tuvākajā laikā, var kļūt par tranzīta, kā arī mērķa valsti? – ir pretrunīgas ziņas. ASV Valsts Departaments, savā ikgadējā ziņojumā par cilvēku tirdzniecības novēršanu Latvijā, kopš 2012.gada raksta, ka Latvija ir ne tikai izcelsmes valsts, bet arī mērķa valsts. Biedrība "Patvērums „Drošā māja”" šādus izteikumus noraida un uzskata, ka Latvija ir tikai upuru izcelsmes valsts.
Dažādās informācijas dēļ, ir grūti spriest, vai Latvija jau ir kļuvusi par mērķa valsti, bet skaidrs ir tas, ka Latvijā ir jāpiemēro bargāki sodi un jāpalielina izmeklēšanu skaits, lai cīnītos pret cilvēku vervētājiem.
Tā kā Latvijas ekonomiskā situācija uzlabojas, un fakts, ka 2014.gada 1.janvārī Latvija pievienosies Eirozonai, nevar izslēgt faktu, ka nākotnē tā var kļūt gan par upuru tranzīta, gan par mērķa valsti, jo cilvēku tirdzniecība notiek no nabadzīgākiem reģioniem/valstīm uz bagātākiem reģioniem/valstīm.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties