Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:114796
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Palicēji apmierinājās tikai tad, kad pateicu, ka tuvākajās dienās arī viņi nokļūs frontē, ja ne citādi, tad lai nomainītu tos, kas jau bijuši sadursmē ar pretinieku un varbūt arī ievainotos. Pat ievainošanas draudi nemazināja jauno cīnītāju dedzību nokļūt frontē”.
Šādā noskaņojumā 9.oktobra vakarā 12 virsnieki, 819 apakšvirsnieki un strēlnieki ar 4 ložmetējiem, kā arī ar 40 zirgiem atstāja kazarmas un devās pretī nezināmajam. Rīgā palika bataljona štābs, ārrindas, mācību, jātnieku – izlūku spridzinātāju un sakarnieku komandas, kā arī tie karavīri, kas bija neapbruņoti vai bez zābakiem.
Acīmredzot Vācijas armijas vadība bija informēta par notiekošo, jo ap pusnakti Daugavas dzelzceļa tiltu bombardēja bez jebkādas krievu zenītieroču pretdarbības vācu cepelīns. Strēlnieki zaudējumus necieta, jo šai vietai tuvāk esošā 3.rota laikus paspēja noslēpties Kārļa ielas vārtos un trepju telpās.
Bataljona rotas tika piekomandētas 12.Sibīrijas strēlnieku divīzijai un pakļautas ģenerālim Egertam, kurš uzdeva latviešu strēlniekiem veikt pamatīgu izlūkošanu –fiksēt, kur vācieši ierīko savas aizsardzības līnijas, cik spēcīgi ir šie nocietinājumi. Lielākas kaujas netika plānotas un nebija paredzētas.
Jāpiebilst, ka latviešu brīvprātīgie, kas sastādīja cīnītāju lielāko daļu, uz šo brīdi nebija pieņēmuši zvērestu. Tas liecina, cik pēkšņa un negaidīta tikai pēc 9 nedēļu apmācībām bija strēlnieku nosūtīšana uz fronti.  
Stabila frontes līnija tikai sāka veidoties, abu pušu karotāji dzīvoja skuju būdās vai arī tuvumā esošo viensētu ēkās.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties