Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:228668
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.10.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Boļeslavs Miglinieks (1891–1928) dzimis Zaļmuižas pagasta Migliniekos zemnieka ģimenē. Beidzis Pēterburgas 6. ģimnāziju, piedalījies latgaliešu skolnieku pulciņos. No 1911. gada studējis lauksaimniecību Rīgas Politehniskajā institūtā (studijas beidzis). Darbojies Rīgas Latgaliešu biedrībā „Vacaine”. No 1912. gada laikraksta „Jaunas Zinias” līdzstrādnieks. Vācu okupācijas laikā, 1918. gadā miertiesnesis Rēzeknē.
No 1919. gada Rēzeknes pilsētas galva, no 1920. gada – Ludzas pilsētas galva. Bijis Ludzas apriņķa Zemes komitejas priekšsēdētājs, vēlāk valsts zemju inspektors Rēzeknes apriņķī. Darbojies kultūras veicināšanas biedrībā „Vesaine”, Ludzā organizējis Latgales kultūras veicināšanas biedrību.

Francis Trasuns (1864–1926) dzimis 1864. gada 16. oktobrī Sakstagala pagastā. Brāļadēls Jezups Trasuns – politiķis. Pēc pamatizglītības iegūšanas vietējā skolā turpinājis mācības Jelgavas reālskolā. Vēlāk mācījies Pēterburgas Katoļu garīgajā seminārā (beidzis) un Garīgajā akadēmijā (beidzis 1891. gadā). 1892. gadā atgriezies Latgalē. Bijis kapelāns Daugavpilī, vēlāk Rīgā. Pirmais ierosinājis jautājumu par kopīgu latgaliešu un latviešu ortogrāfijas izstrādāšanu, pirmais nodēvējis Latgales latviešus par latgaliešiem. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1317216
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties