Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:308224
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Protesilājs bijis Ifikla un Astiohes dēls, Filakas valdnieks. Par viņu un Laodamiju varam lasīt galvenokārt Homēra „Īliadā”, Apollodora „Bibliotēkā” un Higina „Fabulās”.
Sākotnēji viņš bijis zināms kā Iolājs un nosaukts par Protesilāju pēc tam, kad pirmais bija kritis pie Trojas. Viņš vedis karā pret Troju vīrus no atsevišķām Tesālijas vietām. Orākuls pareģojis, ka tas no grieķiem, kurš pirmais izkāps uz Trojas zemes, pirmais arī mirs. Protesilājs bijis tas, kurš pirmais izkāpis krastā, un pirmais kritis, pirms tam nonāvējis četrus trojiešus. Pēc izplatīta mīta varianta viņu nonāvējis tieši Hektors. Viņa sieva bijusi Laodamija, Akasta meita. Uzzinājusi par vīra nāvi, viņa raudājusi un lūgusi dievus, lai tie ļautu viņai pavadīt ar viņu vēl trīs stundas. Dievi apžēlojušies par viņu un Merkurijs Protesilāju atvedis atpakaļ uz trīs stundām. Kad viņam bijis jādodas atpakaļ, arī Laodamija nonāvējusies. Pēc cita varianta, pēc tam, kad Protesilājs devies projām otro reizi, viņa likusi izgatavot tā vaska atveidu, kuram ļoti pieķērusies, apskāvusi un skūpstījusi to. Kad viņas tēvs par to uzzinājis, viņš licis tēlu sadedzināt, bet Laodamija ielekusi līdzi liesmās un arī sadegusi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties