Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:429673
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tīklu attīstības vēsture
Pakešu apstrādes sistēmas
Datortīklu rašanās ir datortehnoloģijas evolūcijas loģiskais rezultāts. Pirmie 50.gadu datori, lieli un dārgi, bija paredzēti ļoti nelielam skaitam lietotāju. Bieži šie monstri aizņēma veselas ēkas. Tadi datori nebija paredzēti lietotāja interaktīvai darbībai, bet tika izmantoti pakešu apstrādes režīmā. Pakešu apstrādes sistēmas parasti tika veidotas uz lieldatora (mainframe) bāzes, t.i. jaudīga un droša universālās nozīmes datora. Lietotāji gatavoja perfokartes, kuras saturēja programmu datus un komandas, un nodeva tās skaitļošanas centrā. Operātori ievadīja šīs kartes datorā, bet izdrukātus rezultātus lietotāji saņēma atpakaļ tikai nākošajā dienā. Tādā veidā viena nepareizi perforētā karte nozīmēja vismaz diennakts aizkavēšanos.

Protams, lietotājiem interaktīvais darba režīms, kurā laikā var no termināļa operatīvi vadīt savu datu apstrādes procesu, būtu daudz ērtāks. Bet tolaik lietotāju intereses ignorēja, jo pakešu režīms ir visefektīvākais datora veiktspējas izmantošanas režīms, tas ļauj izpildīt vienā laika vienībā vairāk lietotāju uzdevumu neka jebkurš cits režīms. Tātad, tajā laikā galvenais bija datora visdārgākās iekārtas, procesora, darbības efektivitāte, bet ne to izmantojošo specialistu darba efektivitāte.

Daudztermināļu sistēmas – tīkla prototips< br/>60.gadu sākumā, kad procesori kļuva lētāki, parādījās skaitļošanas procesa organizācijas jaunie paņēmieni, kuri atļāva ievērot lietotāju intereses. Sāka attīstīties interaktīvās daudztermināļu laikdales sistēmas. Tādās sistēmās datoru izmantoja uzreiz vairāki lietotāji. Katrs lietotājs saņēma savā rīcībā termināli, ar kura palīdzību viņš varēja uzturēt dialogu ar datoru. Pie tam datora reakcijas laiks bija pietiekami mazs, lai lietotājam būtu ne pārak manāms arī citu lietotāju paralēlais darbs ar datoru.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties