Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:466730
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Noslēgums.
Senekas skatījumu par laimīgu dzīvi var rezumēt šādi – laimīga dzīve nav viegli sasniedzami, taču cilvēks, sekojot norādījumiem un ievērojot priekšnosacījumus to var izdarīt.
Pirmkārt, nepieciešams mērķis un izpratne par pareizu, laimīgu dzīvi, jo nevar izvēlēties ceļu, ja nav zināms uz kurieni jādodas. Tāpēc ir jāapjauš, kas ir laimīga dzīve un, kas ir augstākais labums pēc kura jātiecas.
Otrkārt, ļoti svarīgs priekšnosacījums un noderīgs instruments dzīvē ir spriestpēja, ar kuras palīdzību cilvēks var gan atbrīvoties no bailēm un iekārēm, gan spēt izdarīt pareizās izvēles, gan arī mierīgi uztvert nejaušības un likteņa pavērsienus, no kā izriet arī tas, ka nepieciešama skaidra, stingra un pareiza morālā stāja.
Treškārt, nepieciešams skaidri noteikt savu attieksmi pret tikumu un baudu un to, kādas tiem ir lomas savā dzīvē. Baudas pašas par sevi nav sliktas, taču tajās jāievēro mērēnība, un tikumam vienmēr jābūt vadošajam, vērtejošajam, arī attiecībā pret baudām, savukārt baudām jābūt kā pavadošajam, kā piedevai laimīgai dzīvei, nevis tās mērķim. Mērķim, augstākajam labumam ir jābūt tikumam, kas ir kā pietiekamais un nepieciešamais nosacījums laimīgai dzīvei, un uz kuru attiecas un izriet arī visi iepriekšminētie nosacījumi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties